Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
ANDALUSIAN BREW, NANI, CD, 7108446166595

NANI

ANDALUSIAN BREW

Drager: CD (Aantal 1) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3833576 EAN: 7108446166595
€ 14,99
RECENSIE
De Israëlisch /Marokkaanse zangeres Nani treedt in de voetsporen van Sefardische zangeressen als Yasmin Levy en Mor Karbasi en doet dat op een geheel eigen manier. Ze studeerde aan het conservatorium van Amsterdam. Ze bracht in 2011 haar eerste album uit: Daily Sketch dat binnen de muziekwereld heel goed werd ontvangen. Dat gold ook voor Love Migration. Zaterdagavond 23 september presenteert ze haar nieuwe album Andalusian Brew in Korzo, Den Haag. Hierop onderzoekt Nani haar Sefardisch/Marokkaanse roots. De Sefardische joden die in 1493 Spanje moesten verlaten vestigden zich in de landen rond de Middellandse Zee, namen hun muziek mee en die vermengde zich met de culturen waar ze zich vestigden, van Marokko tot Turkije. De liederen werden gezongen in het Ladino, een oude Spaans-joodse taal die door de joden werd meegenomen naar Noord-Afrika.

Nani’s ouders werden geboren in Marokko, in de jaren vijftig verhuisden ze naar Israël. Zelf reisde Nani regelmatig naar Marokko om de muziek daar te onderzoeken. Op de binnenkant van het album is een foto te zien van de Medina van Fez. Ze trad ook op tijdens het Tanjazz festival in Tanger. Tot dan toe zonder problemen. Maar haar meest recente optredens op dit festival op 15 en 16 september jl. lokte veel protesten uit, vanwege haar Israëlische achtergrond.

Nani zingt op Andalusian Brew een aantal liederen in het Ladino maar ook in het Spaans. Ze begint Andalusian Brew heel sfeervol met Los Guisados De La Berenjena waarin je je meteen in Andalusië waant. Cuando El Rey Nimrod heeft een meer oosterse sfeer. Ze zingt hier over Israël. Heel mooi en lieflijk zijn Durme Durme en Puncha Puncha dat begint met een sprankelend intro op de gitaar. Ontroerend is Morenika. Nani zingt het zo zuiver. La Comida La Mañana is wat meer uptempo. Voor wie ooit in Andalusië is geweest, in steden als Granada en Cordóba, roept dit lied de sfeer van die steden op. Erg sterk is Irme Quiero. En ook al is haar stem heel anders, ze doet hier aan die andere Sefardische zangeres denken: Yasmin Levy wiens Adio Querida ze zingt. Maar veel soberder, rustiger met spaarzame en goede begeleiding op gitaar en percussie.

TEKST: http://www.writteninmusic.com

Tracklisting Andalusian Brew:
Los Guisados De La Berenjena
Durme Durme
Cuando El Rey Nimrod
Puncha Puncha
Morenika
La Comida La Mañana
Inténtalo encontrar
Irme Quiero
Adio Querida
La Rosa Enflorece

Recensent : Redactie
Datum : 4-11-2018
Waardering : 7.5
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
348
348 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO