Open main menu

winkelmandje

Geen artikelen geselecteerd
GRATIS VERZENDING VANAF 50,- OF AFHALEN IN DE WINKELS VAN CONCERTO EN PLATO VOOR 16:00 BESTELD MORGEN IN HUIS

RecensieOp de dag dat Hans Dulfer achtenzeventig(!) werd - maandag 28 mei jongstleden - zond Radio 6 (heden NPO Radio 2 Soul & Jazz) een concertopname van North Sea Jazz 2011 uit waarin Dulfer senior meteen al improviserend van leer trekt met een bolerootje en trompettist Rob van de Wouw en Bas van Lier op orgel introduceert en hen alle ruimte geeft.” Dat is nog niet helemaal zeker, het zou wel kunnen, maar… “ grapt de vader van Candy tussendoor bij wijze van titel. Het vuur dat in dat radio-uurtje hevig oplaaide lijkt hier gevangen op Dulfer’s eerste cd in vijftien jaar, het project met film Deeldeliers daargelaten waarin ook Boris van der Lek en Benjamin Herman figureren.
Werelddrummer Cyril Directie (Padoem Patsss, Kane, Trijntje) jamt al twintig jaar met Big Boy Hans en legt vette grooves neer waarop Dulfer lekker op los kan gaan en helemaal wanneer dochter Candy de funk accentueert, Henny Vrienten reggae-invloeden toevoegt en Joseph Bowie (Defunkt) via zijn trombone disco inbrengt en The Kasseko Newborns (wat een tof gezelschap is dat zeg, méér graag!) het geheel zowat laten exploderen in Casser les Corps. De romantische kant van Dulfer last met A Story To Tell een rustpuntje in (met bassist Aram Kersbergen) en in Just Dulfer is het eindelijk tijd voor een solo van de in het geheel niet bejaarde jubilaris (onlangs 78 dus!) wiens pensioen dan ook nog lang niet in zicht is getuige deze onnoemelijke ideeënrijkdom in combinatie met een ongekende levenskracht. Zoveel feest in een half uurtje is pas echt duizelingwekkend kicken!Gastbijdragen zijn er van Candy Dulfer (altsaxofoon), Hennie Vrienten (bas, gitaar, additional keys), Joseph Bowie (zang en trombone), Aram Kersbergen (contrabas), The Kaseko Newborns (Rik Mol op trompet, Efraim Trujillo op tenorsaxofoon, Frans Cornelissen op trombone en tuba) en Len van de Laak (keys).

“Begin 2017 besloten Hans Dulfer en ik een tijdje niet met elkaar te spelen. We hadden er bijna twintig jaar met elkaar op zitten. We waren nog maar net uit elkaar toen ik in mijn telefoon een filmpje vond waarop Hans en ik met zijn tweeën aan het jammen waren tijdens een soundcheck in de North Sea Jazz Club. Die naakte sound van drums en sax klonk zo vet dat mijn idee voor dit project ontstond. Toen ik het Hans voorlegde was hij direct enthousiast en we doken de Bullet Sound Studio’s in. Ik had een aantal grooves waarop Hans kon improviseren, van verdere muzikale afspraken wilde hij niet weten. Na deze sessies heb ik het materiaal bijgeschaafd en mogen aankleden met geweldige bijdragen van onze vrienden.” - Cyril Directie

HANS DULFER
Neerlands meest uitgesproken en veelzijdige tenorsaxofonist. In de basis jazzmuzikant, maar Dulfer maakt ook graag gebruik van muzikale trends. De lijst muzikanten waarmee Hans Dulfer (1940) heeft gespeeld is eindeloos: onder hen Boy Edgar, Herman Brood, Jan Akkerman en Willem Breuker. Dulfer maakte vele albums, radioprogramma’s (tegenwoordig op De Concertzender), schreef colums, stond aan de wieg van het Bimhuis, is directeur van Paradiso geweest, werd onderscheiden met onder meer de Bird Award, is Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, ontving op zijn 75e verjaardag de Andreaspenning en is een ster in Japan.

CYRIL DIRECTIE
Cyril Directie (1970) is één van de bekendste drummers van Nederland en tevens producer/remixer. Hij is thuis in vele muziekstijlen zoals jazz, funk, soul, pop, hiphop en EDM. Hij treedt en neemt op met vele Nederlandse topmuzikanten, waaronder Hans Dulfer, Candy Dulfer, New Cool Collective, Daughters of Soul, Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Jett Rebel en Kane. Cyril is een graag geziene gast bij DWDD en ook is hij onderdeel van het BNN-VARA tv-programma Padoem Patsss. Verder geeft hij workshops, drumclinics, masterclasses en is hij gastdocent aan het Amsterdams Conservatorium.

nieuwsbrief