gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Na zijn Master klassiek met jazzaantekening (Conservatorium van Amsterdam) maakt Tim Kliphuis snel naam in de jazzwereld. Hij werkt met diverse grootheden, componeert zelf werken en brengt in 2016 met veel succes een eigentijdse versie uit van de Vier Jaargetijden van Vivaldi. Voor dit album bewerkte Tim Kliphuis diverse delen van de Brandenburgse Concerten van Bach. Ook hier krijgt het werk van Bach een accenten uit de verschillende muziekstijlen. Tim’s missie is het verbinden van mensen, van stijlen en disciplines. Dat lukt hem uitstekend met delen uit de Brandenburgse concerten en het door hem geschreven vioolconcert in D Minda Ulysses. Een uniek album dat een andere frisse kijk op klassieke muziek geeft.


T. Kliphuis & J.S. Bach (ARR.): Concertos
Tim Kliphuis Trio & Orchestra

Er zijn vele pogingen gedaan om klassieke muziek te ‘verjazzen’, uiteraard met wisselend succes. Vaak bleef het origineel intact en kreeg dat een jazzy feeling. Zo niet bij Tim Kliphuis en zijn trio. De violist die zich net zo makkelijk thuisvoelt in de zigeunerstijl als in jazz, folk en klassiek, beschouwt zijn inspiratiebronnen slechts als bouwstenen. En dat levert, of het nu gaat om Bachs Brandenburgse concerten of een eigen vioolconcert naar voorbeeld van de grote romantici, opwindende nieuwe muziek op.

Tracks

Disc 1
1. Brandenburg
2. I. Fast
3. Ii. Ballad
4. Iii. Minuet
5. Iv. Lively
6. V. Slow
7. Violin Concerto In D Minor "ulysses"
8. I. Allegro
9. Ii. Andante
10. Iii. Presto

nieuwsbrief