Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
JUBILEE ROAD, ODELL, TOM, CD, 0190758679624

ODELL, TOM

JUBILEE ROAD

Drager: CD (Aantal 1) Levertijd: 3 a 5 werkdagen
Herkomst: NL Item-nr: 3874120 EAN: 0190758679624
€ 20,99
 1. Jubilee Road
 2. If You Wanna Love Somebody
 3. Son Of An Only Child
 4. You're Gonna Break My Heart Tonight
 5. China Dolls
 6. Queen Of Diamonds
 7. Half As Good As You
 8. Go Tell Her Now
 9. Don't Belong In Hollywood
 10. Wedding Day
 11. If You Wanna Love Somebody (Single Version)
RECENSIE
De pianovirtuoos en singer/songwriter Tom Odell verrijkte de wereld reeds op 22 jarige leeftijd met zijn debuutalbum Long Way Down, uit 2013. Uit dat debuut kwam Another Love, wat een 3FM Megahit en 538 Alarmschijf werd, naast publieksfavoriet Grow Old With Me. Gevoelige popsongs met een sterke rol voor piano. Op Tom’s tweede album, Wrong Crowd, pakte hij opnieuw uit met catchy songs, ditmaal echter dansbaarder en ietwat elektronischer.
Bij zijn derde album brengt Tom ons terug naar zijn roots. Krachtige popliedjes gedreven op degelijk gespeelde pianopartijen. Uiteraard kan de vergelijking met Elton John hier niet uitblijven. Zo lijkt openingstrack Jubilee Road overigens wel een ode te zijn aan Sir Elton. Ook tijdens de rest van de plaat blijft deze invloed steevast hoorbaar, alsmede raakvlakken met Billy Joel en Randy Newman. Tom is inmiddels bijna 28 en uitgegroeid tot één van de interessantere singer/songwriters van zijn generatie.
Gevoelige teksten, gezongen met Tom’s steevast rake stem, gepaard met prachtige pianogedreven arrangementen, hier en daar aangevuld met een viooltje of een saxofoonsolo (You’re Gonna Break My Heart). Overigens brengt Tom niet alleen luisterliedjes, er kan ook heerlijk meegezongen en gedanst worden op het swingende China Dolls bijvoorbeeld, wat in de jaren ’70 zeker een top 10 hit geworden zou zijn.
Waar Tom Odell op Wrong Crowd erg vooruitstrevend en modern klonk, grijpt hij op Jubilee Road terug naar het beste van songschrijven dat wij ons herinneren aan de jaren ’70. Hiermee bewijst Tom een muzikale duizendpoot te zijn, die nog heel wat meer in zijn mars heeft dan wat hij al heeft laten horen. Deze blijft voorlopig plakken in je CD-speler (of aan je platenspeler)!
Recensent : Remco Moonen
Datum : 25-10-2018
verschenen in Platomania : 352
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
364
364 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO