Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
OLD SONGS RE-SUNG, KONINGSBERGER, MAARTEN, CD, 9789078740544

KONINGSBERGER, MAARTEN

OLD SONGS RE-SUNG

Drager: CD (Aantal 1) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3882002 EAN: 9789078740544
€ 22,99
RECENSIE
Samen met The Atlantic Trio brengt Maarten Koningsberger een interessant programma met liederen uit Ierland, Schotland, Griekenland, Engeland en Duitsland. Beethoven kreeg het verzoek om Ierse en Schotse volksliederen te arrangeren voor zangstem en piano. Het resultaat zijn pareltjes van liederen. Voor de opdrachtgever zijn ze te moeilijk om uit te voeren. Beethoven weigert uiteraard om zijn werken te herzien. Het album bevat verder Griekse volksliederen van Ravel, volksliederen van Brahms en liederen van George Butterworth. Een prachtig album, waarbij sommige werken net alleen door een piano maar ook met viool en cello worden begeleid.


Maarten Koningsberger, The Atlantic Trio

Volksliedjes zijn altijd een inspiratiebron geweest voor componisten. Beethoven voelde zich zelfs niet te beroerd om Schotse en Ierse volksliedjes te arrangeren voor zangstem en pianotrio. Voor The Atlantic Trio en Maarten Koningsberger werd het de inspiratie om verder te kijken. Met bewerkingen van o.a. volksliederen van Brahms en Cinq mélodies populaires grecques van Ravel brengen ze volksmuziek en klassiek dichter bij elkaar. Het resultaat is een heerlijke openhaardvuur-cd.
Recensent : Wil Zenhorst
Datum : 10-05-2018
verschenen in Platomania : 352
Waardering : 8.5
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
363
363 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO