Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
THE BEST OF R.E.M. AT THE BBC, R.E.M., CD, 0888072068544

R.E.M.

THE BEST OF R.E.M. AT THE BBC

Drager: CD (Aantal 2) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3888058 EAN: 0888072068544
€ 11,99
RECENSIE
Om van te smullen. Heel vaak heeft dit werkwoord natuurlijk met een smakelijk gerecht te maken. Maar af en toe past het mijns inziens ook erg goed bij een muzikaal product. Dat geldt zeker voor de box R.E.M. At The BBC. Want tjonge, jonge wat is dit een muzikaal koningsmaal. Eigenlijk is dat al zo bij te verkrijgen The Best Of-variant (bestaand uit twee cd’s of twee lp’s). Maar de super de luxe edition (8 cd’s én 1 dvd) is doordrenkt van een rijkelijke driesterren Librije-saus en bijhorende culinaire aanpak.
R.E.M. en de BBC, die combinatie van topband en omroep blijkt een pakket van urenlang luisterplezier. Het duo rockgroep en mediazender verschaft vele aangenaam smakelijke ingrediënten voor talloze aperitiefjes, amuses (diverse interviews), wijnarrangementen en gangen.
Daarbij blijkt dat je nooit raakt uitgegeten. Iedere keer dat je deze box luistert, ontvouwt zich weer een andere geslaagde en gelaagde smaakcombinatie. De prachtige aanvullende combinatie van zoet, zuur, bitter, zout en hartig (kijk naast de muziek vooral ook naar lay-out en naslagwerk) is op vele plekken aanwezig.
Dat begint al bij het intieme akoestische concert uit 1991 voor de Nicky Campbell Session Into The Night. Ken je de MTV Unplugged-sessie van R.E.M. uit datzelfde jaar? Nou, die verbleekt bijna bij deze zes enorm sterke uitvoeringen van nummers. Maar via onder andere enkele geweldige Peelsessions en een prachtig onbezonnen In Concert-concert uit 1984 komen we uit bij het hoofdgerecht dat stamt uit 1995. Op 30 juli van dat jaar treedt de Amerikaanse band op in The National Bowl in Milton Keynes. BBC zendt dat uit op de radio. De band blijkt in topvorm. Een gejaagde uitvoering van Man On The Moon, een fenomenale versie van bandfavoriet Country Feedback, een emotionele Fall On Me-variant, een dampende, rauwe Pop Song 89; het is kippenvel wat de klok slaat.
Daarna leidt het bekende Glastonbury-concert (een dikke shout-out naar versies van The One I Love, At My Must Beautiful, Cuyahoga en Sweetness Follows) uit 1999 uiteindelijk via het concert in St. James’s Church uit 2004 naar het onbetwiste dvd-toetje met televisie-uitzendingen uit diverse BBC-programma’s. Alle opnames op die dvd zijn geweldig, zo op een rij. Maar één verdient een speciale vermelding. Het is misschien wel de aller aller allermooiste live-uitvoering van één van R.E.M.’s nummers. We schrijven 14 oktober 2003, de uitzending van Later… with Jools Holland. Michael Stipe staat dichtbij Hollands vleugel die prachtig bespeeld wordt door Mike Mills. ‘Emotionally Unavailable’, zo zegt Stipe’s shirt. Het zijn echter woorden te zijn die totaal niets met deze tranentrekkende uitvoering van Nightswimming te maken hebben. Bij de laatste noten leunt Stipe ontspannen over de vleugel. Hij lijkt trots en geniet oprecht van het Mills’ pianospel. En wij genieten mee van deze ronduit prachtige apotheose van een geweldig muzikaal maal. Smullen inderdaad. Smullen.
Recensent : Dennis Dekker
Datum : 18-10-2018
verschenen in Platomania : 352
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
365
365 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO