Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar.
ORCHESTRAL SUITES, RAMEAU, J.P. / FRANS BRUGGEN, CD, 8718456089266

RAMEAU, J.P. / FRANS BRUGGEN

ORCHESTRAL SUITES

Drager: CD (Aantal 4) Levertijd: Niet meer leverbaar
Herkomst: NL Item-nr: 3886480 EAN: 8718456089266
RECENSIE

De muziek van Jean-Philippe Rameau is één van de steunpilaren van Orkest van de Achttiende Eeuw.
Vlak voor zijn overlijden (in 2014) dirigeerde Frans Brüggen enkele werken van Rameau vanuit zijn rolstoel. Het orkest neemt na het overlijden van haar oprichter en eerste dirigent nog steeds een prominente plaats op het internationale muziekpodium in.
De vier cd's van dit album bevatten alle acht Orkestsuites uit de opera's die Jean-Philippe Rameau tussen 1739 en 1763 componeerde. Deze prachtige muziek kan zich qua niveau meten met Haydn en Mozart. De live opnamen zijn tussen 1986 en 2000 op diverse locaties in Nederland zijn opgenomen. Een prachtig document met de interpretaties van een vakspecialist in dit genre. Dit document mag zeker in uw muziekverzameling niet ontbreken.
Frans Brüggen is inmiddels alweer vier jaar dood. Zijn Orkest van de Achttiende Eeuw heeft het afscheid van zijn grondlegger en grote motor overleefd en draait nog altijd groots mee in de internationale muziekwereld. Toch roept een box als deze, met een geheel aan Rameau gewijde verzameling van acht cd’s, heimwee op naar de dirigent die met zijn ondoorgrondelijke gebaren ongehoorde details kon openbaren en de muziek een onoverkomelijke noodzakelijkheid kon geven. Rameau klinkt in deze suites, samengesteld uit de instrumentale delen van zijn opera’s, eindelijk als de belangwekkende componist die hij is. ‘Ik ken in dit repertoire geen tweede dirigent die in die bijeengeraapte keten van menuetten, airs, rigaudons, passepieds, sarabandes en gavottes zo’n majestueuze, adellijke klank en zo’n sterke suggestie van samenhang kon opwekken’, schreef Bas van Putten al in De Groene Amsterdammer. Laat deze woorden de best mogelijke aanbeveling zijn om deze belangwekkende box aan te schaffen.
Recensent : Wil Zenhorst
Datum : 13-09-2018
Waardering : 9.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
358
358 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO