Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
LED ZEPPELIN (NL VERSIE), LED ZEPPELIN, Boek, 9789082471779

LED ZEPPELIN

LED ZEPPELIN (NL VERSIE)

Drager: Boek (Aantal 1) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3890786 EAN: 9789082471779
€ 59,99
RECENSIE
NEDERLANDSE VERSIE

Een halve eeuw geleden begonnen vier Engelse muzikanten met de opnames van hun debuutalbum. John Bonham, John Paul Jones, Jimmy Page en Robert Plant hadden samen weliswaar een geweldige muziekklik, maar konden toen nog niet bevroeden wat de impact van hun band Led Zeppelin zou worden. Toch werd de status van iconische rockband wereldwijd al binnen zeer korte periode bereikt. Veel te gekke muziek volgde. Acht studioalbums zijn door deze band opgenomen en talloze livebeelden en concertfilms lieten hele volksstammen visueel smullen. Na een enorme reeks boeken is er onlangs een werkelijk prachtig fotoboek aan de bibliografie van deze band toegevoegd. Het heet Led Zeppelin by Led Zeppelin.
De titel zegt letterlijk wat het boek inhoudt; dit is namelijk een uitgave die met medewerking van de drie nog levende bandleden (Plant, Page en Jones) ontstaan is. Talloze prachtige chronologisch gearchiveerde beelden van allerlei topfotografen waar de band al die jaren mee werkte, zijn aangevuld met archiefbeelden van Atlantic Records, privécollecties van eigen fotomateriaal, andere documenten én anekdotes/herinneringen van de bandleden zelf. Feitelijk uitgekomen ter ere van de 50-jarige verjaardag van de band. Real Art Press gaf het boek oorspronkelijk uit en de Amsterdamse Uitgeverij JEA maakte er een prachtige Nederlandse uitvoering van. Dit te gekke koffietafelboek geeft een prachtig beeld weer van de geschiedenis van één van ‘s werelds meest bekende rockbands ooit.
Recensent : Dennis Dekker
Datum : 26-09-2018
verschenen in Platomania : 352
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
366
366 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO