Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
SHINY AND OH SO BRIGHT VOL. 1 / CD, SMASHING PUMPKINS, THE, CD, 0840588119707

SMASHING PUMPKINS, THE

SHINY AND OH SO BRIGHT VOL. 1 / CD

Drager: CD (Aantal 1) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3891830 EAN: 0840588119707
€ 8,50
RECENSIE
Toen Billy Corgan de band Smashing Pumpkins in 2005 nieuw leven inblies, ging menig muziekhart sneller kloppen. Natuurlijk heeft Corgan ook als solo-songwriter enorm veel in zijn mars, maar de rol van de waanzinnige drummer Jimmy Chamberlin bleek toch een wezenlijke toevoeging bij het toenmalige Zeitgeist-album. Toen Chamberlin in 2009 weer door Corgan uit de band gezet werd, leek dat een fikse stap naar nieuw solowerk van laatstgenoemde artiest. Toch bracht hij onder de vlag van de Smashing Pumpkins nog een drietal aardige albums uit.
Eerder dit jaar werden er (onder leiding van Rick Rubin) weer opnamesessies van de band aangekondigd. Dertien jaar na 2005 ging het muziekhart toch ook weer sneller kloppen want de oorspronkelijke leden James Iha en Jimmy Chamberlin waren (naast gitarist Jeff Schroeder) ook van de partij. De sessies moesten in mei van dit jaar uitmonden in een tweetal Pumpkins-EP’s. Die werden echter ook weer maanden uitgesteld. De band bracht wel een geweldige eerste single uit (Solara) die zich qua felheid en impact met gemak kan meten met het hardere Mellon Collie-materiaal. Maanden later komen de twee EP’s nu dan toch samen uit als nieuw volwaardig tiende album. Het viertal is hun aloude Smashing Pumpkins-aanpak niet verleerd. Naast de harde, riffgeoriënteerde kant (Marchin’ On, Seek And You Shall Destroy) komt ook de lichtvoetige en hitgevoelige kant van de band (Alienation, het soulvolle Knights Of Malta en de tweede single Silvery Sometimes) weer perfect aan bod. Nog mooier? De naam van het tiende album (‘Shiny And Oh So Bright Vol. 1 No Past No Future No Sun’) lijkt aan te kondigen dat de inspiratie nog niet op is. De Pumpkins zijn terug. En nu ook echt.
Recensent : Dennis Dekker
Datum : 23-10-2018
verschenen in Platomania : 352
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
362
362 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO