Open main menu

winkelmandje

Geen artikelen geselecteerd
ONZE WINKELS ZIJN WEER GEOPEND BESTEL & HAAL AF @ CONCERTO OF PLATO VOOR 16:00 BESTELD MORGEN IN HUIS

RecensieHet duo Airtime laat weer van zich horen met de opvolger van het unieke conceptalbum dat in 2016 werd uitgebracht. Op Internet Of People liet het duo zich wederom inspireren door de digitale wereld van data en IT, maar de broers hebben het ditmaal zonder de analoge invloeden van Jan Willem Pieterson moeten doen. Of dat ook is gelukt?

Het is alweer twee jaar geleden dat Mike Veldhuis, partner bij een groot IT-bedrijf en geestelijk vader van muziek met een digitaal concept, op het idee kwam om Erwin en Tim van Kester (Airtime) samen te brengen met Pieterson om een analoog album te maken, dat centraal mocht staan tijdens een groot IT event. Het resultaat mocht er zijn, zo schreef ik in juni 2016. En omdat Nalta.com (het bewuste bedrijf) opnieuw een evenement organiseert, leek het Mike logisch dat er ook nu weer bijpassende muziek werd uitgebracht.

Aangezien Veldhuis geen noot kan lezen, laat staan een muziekinstrument bespelen, nam hij wederom contact op met Airtime voor het vervolg op Music On Data. Materiaal volgde snel en Internet Of People werd de muzikale belichaming van het concept Internet of Things (IoT), een wereld waar IT-techniek en business samenkomen. Beter omschreven; het gevolg van business cases die veelal te maken hebben met het vergemakkelijken van de omgeving, werk en het leven van de mens.

Airtime vertaalde dit naar zes ambient tracks, die elk een eigen onderdeel behelst van de weg die data aflegt naar de eindgebruiker, de mens. Aan de tracknamen is te herleiden waar de muziek over gaat. Het is een logische opbouw van een sensor, het eerste datapunt, over het internet, waarbij de data via streams uiteindelijk aankomt op het eindpunt: het IoT Platform en big datalake. Het album, dat in oktober ook op vinyl zal verschijnen, is opgebouwd in twee delen. De eerste drie tracks vertellen over het technische gedeelte van IoT, terwijl het tweede deel uiting geeft aan de menselijke kant van die data, ofwel het Internet of People. (RECENSIE www.hifi.nl )

Door Redactie op 2018-12-27
.

nieuwsbrief