Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
FOREVER 27, NEVELS, GODFRIED, Boek, 9789493001107

NEVELS, GODFRIED

FOREVER 27

Drager: Boek (Aantal 1) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3927212 EAN: 9789493001107
€ 24,99
RECENSIE
PRESENTATIE 'FOREVER 27' IN CONCERTO (20 JANUARI - 16:00)
Godfried Nevels komt zijn boek 'Forever 27' op zondag 20 januari presenteren op het podium van Concerto Koffie. De presentatie zal bestaan uit een interview door Marc Stakenburg die o.a. bekend is als radiopresentator voor de KRO op Radio 2 en Radio 1. Het eerste exemplaar zal worden uitgereikt aan Rinus Gerritsen (Golden Earring) en tot slot wordt de muzikale omlijsting verzorgd door studenten van de Rockacademie, die met de theatershow Forever 27 door het land touren. meer infoOver het boek
Robert Johnson, Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain en Amy Winehouse: legendarische muzikanten die allemaal op hun 27e zijn overleden en tot de meest iconische leden van de Club van 27 worden gerekend. Hoe is deze mythische club ontstaan? Welke betekenis heeft het getal 27? En hebben muzikanten op 27-jarige leeftijd een grotere kans om te overlijden? Allerlei vragen die in het boek Forever 27 worden beantwoord.
In Forever 27 gaat auteur Godfried Nevels in op het leven en het overlijden van tien leden van de Club van 27. Van de raadselachtige dood van Robert Johnson en het tragische overlijden van Jimi Hendrix tot de mysterieuze verdwijning van Manic Street Preachers-gitarist Richey Edwards. Ook wordt in het boek aandacht besteed aan het vroegtijdige overlijden van Kurt Cobain en Amy Winehouse. Het voorwoord is geschreven door Barry Hay.
Daarnaast zijn in het boek interviews te lezen met diverse mensen uit de muziekindustrie die dicht bij de leden van de Club van 27 hebben gestaan of daar sterk door zijn beïnvloed. Zo blikt Leon Hendrix terug op het leven van zijn broer Jimi, doet gitarist Marc Benno verslag van de laatste keer dat The Doors in de studio aan het werk waren en vertelt voormalig Nirvana-manager Danny Goldberg over zijn ervaringen met Kurt Cobain. Bijzondere, persoonlijke en openhartige interviews die ‘de mens achter de muzikant’ laten zien.

“Jimi wilde doorgaan. Hij was helemaal klaar met nummers als Foxy Lady en Purple Haze. Hij wilde zich verder ontwikkelen.”
(Leon Hendrix over Jimi Hendrix)
“Janis was erg getalenteerd en wilde succesvol zijn, maar ze had moeite om met de roem om te gaan.” (Country Joe McDonald over Janis Joplin)
“Hoe briljant en hoe snel Brian ook was, het was nooit goed genoeg voor hem. Hij had de goedkeuring van anderen nodig. Hij had het applaus nodig om te overleven.”
(Andrew Loog Oldham over Brian Jones)

Over de auteur
Godfried Nevels (1973) is freelance journalist, schrijver en muziekrecensent. Eerder publiceerde hij de boeken De onbekende Canadees, Van moment naar muziek en Dutch in the USA. Ook schrijft hij onder meer voor Lust For Life Magazine en Mania Magazine.
Recensent : Redactie
Datum : 21-12-2018
Waardering : 7.5
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
353
353 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO