Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
FOREVER 27, NEVELS, GODFRIED, Boek, 9789493001107

NEVELS, GODFRIED

FOREVER 27

Drager: Boek (Aantal 1) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3927212 EAN: 9789493001107
€ 24,99
RECENSIE
Dankzij de vroege dood van Brian Jones, Janis Joplin, Jimi Hendrix en Jim Morrison kreeg de leeftijd van 27 jaar een heuse club van legendarische doden. Die club is in de loop der jaren uitgebreid met helden als Kurt Cobain en Amy Winehouse waardoor die leeftijd een angstvallige mijlpaal voor menig muzikant is geworden. Godfried Nevels heeft er een boek over geschreven en rekent in het voorwoord meteen af met deze mythe - het blijkt dat de meeste beroemde muzikanten rond hun 56ste jaar overlijden en zelfs die leeftijd heeft geen echte piek. Nevels heeft in zijn boek korte biografieën van vele legendarische musici gemaakt, te beginnen met Robert Johnson - de bluesgitarist die een pact met de duivel sloot. Alle genoemde artiesten krijgen een plek in het boek maar er is meer. Zij die slechts 26 of 28 mochten worden (Otis Redding, Gram Parsons, Nick Drake etc.) krijgen een hoofdstuk en er is gelukkig veel ruimte voor minder bekende artiesten die een even dramatisch verhaal hebben. Bijvoorbeeld Pete Hamm van Badfinger die diep teleurgesteld over het uitblijven van succes een einde aan zijn leven maakte. Bandmaatje Tom Evans trok de dood van Hamm zo slecht dat hij diens voorbeeld volgde. Nevels heeft voor dit boek veel nauw betrokkenen geïnterviewd (o.a. de broer van Jimi Hendrix, de manager van Nirvana etc.) waardoor nieuwe inzichten ontstaan. De prachtige vormgeving en het fraaie fotomateriaal maken dit boek af.

“Jimi wilde doorgaan. Hij was helemaal klaar met nummers als Foxy Lady en Purple Haze. Hij wilde zich verder ontwikkelen.”
(Leon Hendrix over Jimi Hendrix)
“Janis was erg getalenteerd en wilde succesvol zijn, maar ze had moeite om met de roem om te gaan.” (Country Joe McDonald over Janis Joplin)
“Hoe briljant en hoe snel Brian ook was, het was nooit goed genoeg voor hem. Hij had de goedkeuring van anderen nodig. Hij had het applaus nodig om te overleven.”
(Andrew Loog Oldham over Brian Jones)

Over de auteur
Godfried Nevels (1973) is freelance journalist, schrijver en muziekrecensent. Eerder publiceerde hij de boeken De onbekende Canadees, Van moment naar muziek en Dutch in the USA. Ook schrijft hij onder meer voor Lust For Life Magazine en Mania Magazine.
Recensent : Bert Dijkman
Datum : 21-12-2018
verschenen in Platomania : 354
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
365
365 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO