Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
GABRIEL FAURE REQUIEM, ORCHESTRE DES CHAMPS-ELYSEES PHILIP, CD, 3149020937082

ORCHESTRE DES CHAMPS-ELYSEES PHILIP

GABRIEL FAURE REQUIEM

Drager: CD (Aantal 1) Levertijd: 3 a 5 werkdagen
Herkomst: NL Item-nr: 3940088 EAN: 3149020937082
€ 14,99
RECENSIE
Gedurende drie maanden in 1887/1888 schreef Gabriel Fauré een ongewoon Requiem. Fauré zei daarover dat hij dit werk voor zijn eigen plezier had gecomponeerd. In 1901 verscheen van de oorspronkelijke kerkversie een partituur voor orkest. De vraag is of deze bewerking door Fauré is gemaakt of door zijn leerling Roger Ducasse. In het begeleidende boekje staat een boeiende uiteenzetting van het ontstaan van dit werk. Dertien jaar na de kerkversie heeft Philippe Herreweghe met La Chapelle Royale, Collegium Vocale Gent en sopraan Johanette Zomer en bariton Stephan Genze opnomen. Opmerkelijk is de uitspraak van het Latijn. Dat wordt gedaan op de wijze zoals dat in de tijd van Fauré wordt gedaan. Het programma wordt afgesloten met een even prachtige Symfonie in D van César Franck. Dit album is door Harmonia Mundi uitgebracht en niet op het label van Philippe Herreweghe. De reden is dat dit album al 2001 werd opgenomen en alsnog wordt uitgebracht. Mooi dat alsnog deze versie wordt uitgebracht.Fauré: Requiem


Johannette Zomer (soprano), Stephan Genz (baritone)
Orchestre des Champs-Élysées, Philippe Herreweghe


Thirteen years after his memorable recording of the first version of the Fauré Requiem - an intimate version first performed by the composer in 1892, at Saint-Gervais in Paris - Philippe Herreweghe here conducts the 1901 version for full orchestra commissioned by Fauré’s publisher for performance in large concert halls.
Fauré said of this masterpiece: “My Requiem was composed for nothing... for pleasure, if I may say so!”
Recensent : Wil Zenhorst
Datum : 15-03-2019
verschenen in Platomania : 356
Waardering : 8.5
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
365
365 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO