Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
GROOVE DENIED, MALKMUS, STEPHEN, CD, 0887828045228

MALKMUS, STEPHEN

GROOVE DENIED

Drager: CD (Aantal 1) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3941260 EAN: 0887828045228
€ 16,99
RECENSIE
Stephen Malkmus live in Concerto Recordstore (22.9)
Op zondag 22 september geeft Stephen Malkmus (Pavement) een optreden in Concerto en speelt hij nummers van zijn nieuwe album 'Groove Denied'.
Aanvang instore 16:00. Toegang is gratis. meer info


We kennen Stephen Malkmus als de frontman van Pavement en van zijn eigen Jicks. Tussen de bedrijven door werkte hij de afgelopen jaren ook aan een aantal elektronische composities. Allereerst is er opener Belzinger Faceplant. Malkmus bedient zich met naar abstractie neigende klanken en schept hiermee een prikkelende disharmonische symfonie. Hij gaat op deze voet verder met bijvoorbeeld Forget Your Place, waarin een dwingend digitaal stramien van vervormde klanken ritme en compositie bepaalt. Het zijn dit soort tracks die de stijlbreuk markeren. Als de plaat vordert wordt meer en meer duidelijk dat de songsmid niet plots veranderd is in een producer. Er staan echte liedjes op deze plaat, en de elektronische aankleding staat hen goed. Luister bijvoorbeeld naar A Bit Wilder en Love The Door. De verschillende nummers kennen allen een eigen geluid. Soms is het oude werk niet ver weg, zoals tijdens Come Get Me, Bossviscerate en Rushing The Acid Frat. Dat zijn puntgave popsongs. De andere aanpak geeft Groove Denied een soort vrijblijvende vibratie waarin de creativiteit voelbaar is. De eenheid blijft bewaard, niet in de laatste plaats omdat Malkmus’ signatuur en vakmanschap de dingen samenhouden. Toffe popplaat, deze electro-Malkmus.Recensent : Robin Groot
Datum : 23-02-2019
verschenen in Platomania : 355
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
362
362 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO