gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

JACOBS, LISA

VIOLIN CONCERTO OP.33/ANDANTE RELIGIOSO/ROMANCE OP.26

Genre: Klassiek
Label: CHALLENGE CLASSICS
Releasedatum: 22-03-2019
Herkomst: NL
Item-nr: 3950786
EAN: 0608917279924
Levertijd: 6 a 10 werkdagen

Recensie

Met haar nieuwe cd laat de Nederlandse en hoog bejubelde violiste Lisa Jacobs een langgekoesterde wens in vervulling gaan. Voornamelijk zit hem dit in het – te weinig gespeelde – vioolconcert van de Deense componist Carl Nielsen, waarmee ze vanaf het eerste moment een bijzondere band kreeg. De beeldende klanken en de sterke connectie met de natuur spelen hierbij een voorname rol. Dit technisch uitdagende stuk met soms ruige klanken speelt ze virtuoos in deze live setting. Dit werk wordt aangevuld met twee korte werken van twee Noorse componisten uit hetzelfde tijdsgewricht. Mooi is de ingetogenheid bij het Andante van Halvorsen, bij de Romance van Svendsen had iets meer warmte gemogen. Prettig is de bondige en goede toelichting in het boekje.

Nielsen: Vioolconcert
Lisa Jacobs (viool), Bremer Philharmoniker, Mik Agrest

Al op 17-jarige leeftijd maakte Lisa Jacobs haar succesvolle debuut met het Koninklijk Concertgebouworkest. Volgende maand brengt de stervioliste haar tweede album uit op Challenge Classics, samen met het Bremen Philharmonic Orchestra onder leiding van dirigent Mikhail Agrest.

Lisa Jacobs: “Sinds de eerste keer dat ik het Vioolconcert van Nielsen heb uitgevoerd, ben ik vanaf de allereerste noot overweldigd. Er is zo'n ongelooflijke connectie met de grillige Noorse natuur die in deze muziek wordt getoond, zoals een natuurlijk gebruik van de viool als zowel lyrisch en virtuoos instrument."

1. Lisa & Bremer Philharmonike Jacobs - Violin Concerto Op. 33 Praeludium. Largo - Allegro cavalleresco

2. Lisa & Bremer Philharmonike Jacobs - Violin Concerto Op. 33 Poco adagio - Rondo. Allegretto scherzando

3. Lisa & Bremer Philharmonike Jacobs - Andante Religioso

4. Lisa & Bremer Philharmonike Jacobs - Romance Op. 26

Tracks

Disc 1
1. Violin Concerto Op. 33 Praeludium. Largo - Allegro Cavalleresco
2. Violin Concerto Op. 33 Poco Adagio - Rondo. Allegretto Scherzando
3. Andante Religioso
4. Romance Op. 26

nieuwsbrief