gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

KD SOUNDSYSTEM

FULL COLOR

Releasedatum: 29-03-2019
Herkomst: NL
Item-nr: 3957011
EAN: 8719326404653
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

KD Soundsystem, een reizend vijfkoppig partymonster!

Dans, zang, MC en DJ skills komen samen in een unieke, genre-overschrijdende live-show. Gebouwd op de fundamenten van Afro-Caribische muziek neemt KD Soundsystem je mee op een muzikale reis door West-Afrika, de Caribische zandstranden en de Urban Capitals van deze wereld!

KD Soundsystem brengt maart 2019 het debuutalbum ‘Full Color’ uit. Een transmondiale muzikale cocktail. Op het album wordt samengewerkt met uiteenlopende artiesten. Zo weet de crew een album te releasen waarbij samenwerkingen met onder andere dancehall artieste Ce’Cile, dark-electro pop zangeres Lakshmi en de percussie sensatie KUENTA naadloos op dezelfde LP passen.

Een continue muzikale ontdekkingsreis bracht KD Soundsystem al naar vele interessante culturen met even interessante muziekstijlen. In Jamaica maakten ze muziek met de grondleggers van reggae en dancehall, in Gambia en Zuid-Afrika zat de KD-crew middenin de Afrobeats scene, Rio de Janeiro en São Paulo bracht de groep in contact met de huidige Baile Funk pioneers maar ook Miami, London, Parijs en Havana kennen inmiddels geen geheimen meer voor The Teacher, Addik, Samira, MC Power en Zoë!

Behalve tours door de eerder genoemde landen, is KD Soundsystem ook niet meer weg te denken uit het Nederlandse muziekcircuit. Waar de ‘Rimboe Riddim’ EP reeks succesvol bleek en de gelijknamige events en het bijbehorende label bekendheid vergaren, toert KD in de zomers langs de festivals in de BeNeLux en erbuiten. Een kleine greep uit de podia die zijn aangedaan: Antilliaanse Feesten, Rotterdam Zomercarnaval, Jamrock Festival, Notting Hill Carnival, Mundial Festival, Latin Village, Afro Latino Festival en Laundry Day.
De album release tour van het aankomende album ‘Full Color’ gaat langs Amsterdam, Gent en Parijs. De editie in Paradiso, Amsterdam werd ruim drie maanden voor aanvang uitverkocht.

De wereld wacht op KD Soundsystem en de groep staat te popelen om de wereld te laten zien wat het in haar mars heeft!

KD SOUNDSYSTEM bestaat uit MC Power, Zoë (zang/dans), Samira (dans) en The Teacher & Addik (dj/productie).

Good Vibes only!



Door Redactie op 2019-03-15

nieuwsbrief