Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
PIECES FOR STRINGS, NEUTKENS, SARAH, CD,

NEUTKENS, SARAH

PIECES FOR STRINGS

Drager: CD (Aantal 1) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 4020217 EAN:
€ 16,99
RECENSIE
Volkskrant recensie, Frits van der Waa, 1 augustus 2019

In iets meer dan dertig minuten geeft de 21-jarige componist Sarah Neutkens blijk van haar eigenzinnige talent. Pieces for strings is niet eens haar eerste album; ze heeft er al eerder twee uitgebracht met door haarzelf gespeelde pianocomposities.

De strijkers van het Dutch String Collective hebben in de acht stukken betrekkelijk weinig te strijken, want in veel van de composities is het uitgangspunt een minimalistisch, pulserend netwerk van getokkelde tonen – waarin de entree van de gestreken klank vaak des te sterker werkt.

Neutkens’ minimalisme heeft een heel eigen geluid, met plezierig tegendraadse tendensen. Zo introduceert ze verontrustende sirenegeluiden, en schuift ze met ritmische en melodische patronen, waardoor er een wonderlijke polyritmie ontstaat die doet denken aan door elkaar tikkende klokken. En geen van de hier verzamelde stukken blijft bij zijn oorspronkelijk uitgangspunt: er is altijd een traject, een abstract verhaal, een ontregelde bekoring.

Recensent : Redactie
Datum : 8-02-2019
Waardering : 7.5
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
366
366 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO