Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
TWO HANDS -PEACH COLOURED-, BIG THIEF, LP, 0191400018082

BIG THIEF

TWO HANDS -PEACH COLOURED-

Drager: LP (Aantal 1) Levertijd: verwacht op 11-10
Herkomst: NL Item-nr: 4029342 EAN: 0191400018082
€ 22,99
  1. Rock And Sing
  2. Forgotten Eyes
  3. The Toy
  4. Two Hands
  5. Those Girls
  6. Shoulders
  7. Not
  8. Wolf
  9. Replaced
  10. Cut My Hair
RECENSIE
Na de opnames van U.F.O.F., die plaatsvonden in een cabin studio in de bossen van Washington State, reisde Big Thief af naar een plek op steenworp afstand van de Mexicaanse grens waar ze werden omringd door 3.000 hectare pecan boomgaarden. Hier nam Big Thief, bestaande uit Adrianne Lenker, Buck Meek, Max Oleartchik and James Krivchenia, dicht bij elkaar het nieuwe album Two Hands op. Het grootste contrast tussen de albums is naast de setting voornamelijk de manier van opnemen. Bij het opnemen van ‘Two Hands’ is ervoor gekozen om deze zo aards mogelijk te maken. De nummers op het album zijn live opgenomen en bevatten bijna geen overdubs. Waar U.F.O.F. vol stond met veel lagen met mysterieuze muziek voor het buitenaardse effect is Two Hands geaard en daardoor de complete tegenpool geworden.
“Two Hands has the songs that I’m the most proud of; I can imagine myself singing them when I’m old,” zegt Adrianne. “Musically and lyrically, you can’t break it down much further than this. It’s already bare-bones.” Two Hands bevat politieke nummers zonder de politieke taal die de collectieve wonden van de aarde verkennen met hints naar oorlog en klimaatvernietiging. Teksten als “And the blood of the man who killed my mother with his hands is in me / it’s in me / in my veins” wijzen de luisteraar op de reële gevaren waarmee de aarde wordt geconfronteerd. Wanneer Adrianne zingt “Please wake up,” praat ze direct tot haar publiek. “Attention is power” zegt Lenker. “I believe you can manifest something on the other side of the world just by using your power well.”

De reis van een nummer van het podium naar een plaat is vaak lastig. Engineer Dom Monks en producer Andrew Sarlo, beiden werkten ook aan U.F.O.F, hebben de live energie van Big Thief zo eerlijk en sterk mogelijk weten te vangen. Sarlo werkte samen met James Krivchenia om het album te mixen en nam daarbij gewaagde en directe beslissingen over de presentatie van het album. Een sterk punt van Big Thief is hun familiaire band met elkaar. Als je drummer James Krivchenia, bassist Max Oleartchik of gitarist Buck Meek vraagt hoe ze hun partijen schrijven, beschrijven ze - gepassioneerd - de ervaring van het horen van een nieuw nummer gepresenteerd door Adrianne Lenker. Waarbij aandachtig geluisterd wordt naar het nummer en waarin de band elkaar aanvult om het compleet te maken.
Iedereen die Big Thief eens live mocht aanschouwen ziet dat Two Hands veel nummers bevat die de band eerder live speelde. De nummers ‘The Toy’, ‘Those Girls’, ‘Shoulders’, ‘Not’, ‘Cut My Hair’ staan al langere tijd op de setlist van de band.
Recensent : Redactie
Datum : 14-08-2019
verschenen in Platomania : 361
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
360
360 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO