Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
FUNCTIONAL STEREO MUSIC, ROB FRANKEN ELECTRIFICATI, CD, 0789078377367

ROB FRANKEN ELECTRIFICATI

FUNCTIONAL STEREO MUSIC

Drager: CD (Aantal 3) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 4039538 EAN: 0789078377367
€ 24,99
RECENSIE
oetsenist Rob Franken (1941-1983) kennen we van soundtracks als Turks Fruit, van zijn werk met Toots Thielemans en honderden andere platensessies. Maar onder eigen naam is er weinig van hem uitgebracht. Daar bracht het kleine 678 Records vorig jaar verandering in met een ruime selectie uit jamsessies die de Fender Rhodes-pionier in de jaren zeventig voor Philips opnam. Deze zogeheten Fumu-sessies (functionele muziek) werden gebruikt als anonieme achtergrondmuziek in warenhuizen en verschenen nooit eerder op plaat.

Fumu (of muzak) had een wat lullige reputatie. Ten onrechte, blijkt nu. Want de zes uitgebrachte platen laten een horen, die zich mocht omringen door de beste sessiemuzikanten (Ferdinand Povel, Rob Langereis en Louis Debij). Stukken van onder meer Chick Corea en Herbie Hancock kregen onder leiding van Franken op Fender Rhodes en synthesizer een stevige nieuwe jas. Meesterlijk, zoals Franken zijn Fender Rhodes liet swingen. En wat geweldig dat deze muziek zo mooi verzorgd is uitgegeven. De in fraai jarenzeventigdesign (van Piet Schreuders) gestoken lp’s werden bekroond met een Edison en zijn nu overgezet naar een handig drie cd’s tellend boxje.

Recensent : Redactie
Datum : 19-09-2019
Waardering : 7.5
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
365
365 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO