Open main menu

winkelmandje

Geen artikelen geselecteerd
GRATIS VERZENDING CD’S VANAF 25,- LP’S VANAF 50,- OF AFHALEN IN DE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO VOOR 16:00 BESTELD MORGEN IN HUIS

Recensie

De platenhoes. Een bijna verloren kunstvorm die vooral in de jaren '70 en '80 onmisbaar was. Toevallig ook de periode dat fotograaf Govert de Roos Photography en art-director Rens Benerink Art honderden hoezen produceerden. Zij waren in die periode hét duo waar alle grote nationale, en soms internationale, artiesten en platenmaatschappijen een beroep op deden voor de foto en het artwork van een platenhoes. Soms in een dag klaar, maar nog vaker werd er dagen lang aan gewerkt. En omdat de platenhoes, bij gebrek aan videoclips, vaak het enige visuele van de plaat was staat menig hoes nog in het nationaal geheugen gegrift.

Rens Benerink en Govert de Roos kwamen sinds de zomer va 2018 weer vaak bij mekaar om al deze hoezen in kaart te brengen. Meer dan 150 van deze kunstwerkjes zijn nu verzameld in het boek Album Sleeve Art en bieden zodoende een prachtig overzicht van hun samenwerking uit de eerder genoemde periode. Veel bekende albums van onder andere de Dolly Dots, André Hazes, Lee Towers, Jan Akkerman, Patricia Paay Rob de Nijs en vele andere artiesten die in de jaren '70 en '80 de hitparades bestormden. Veel van deze hoezen zullen daarom een laadje in het geheugen opentrekken.
Door Redactie op 2019-09-24

nieuwsbrief