Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
GHOSTEEN (CD/DIGIPACK) + TWEE GRATIS PRINTS, CAVE, NICK, CD, 5056167114789

CAVE, NICK

GHOSTEEN (CD/DIGIPACK) + TWEE GRATIS PRINTS

Drager: CD (Aantal 2) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 4043765 EAN: 5056167114789
€ 18,99
RECENSIE
NICK CAVE ACTIE + GRATIS PRINTS!
Bij aanschaf van het nieuwe album Ghosteen krijg je bij ons twee exclusieve prints gemaakt door Reinhart Kleist er gratis bij cadeau!Het ontwerp is van Reinhard Kleist die o.a. de graphic novel Mercy On Me over Cave heeft gemaakt. Beide prints zijn 21x21 cm groot en gedrukt op dik 400 grams papier. De actie geldt zowel online als in de winkel en de prints zitten automatisch bij elke bestelling. op=op.


2CD in digipack met 12 pagina booklet

‘Papa; ik snap niet waar hij over zingt, maar ik word wel een beetje verdrietig van deze muziek.’ Mijn 11-jarige zoon heeft aan een paar woorden genoeg om het meest recente album van Nick Cave And The Bad Seeds perfect te duiden. Want of je de woorden nu verstaat of niet; de sfeer van dit album is intens verdrietig. Langgerekte mineurakkoorden uit een synthesizer. Sombere pianopartijen. Een zanger die soms zelfs snikkend of juist met een breekbare overslaande stem zijn boodschap verkondigd. Ook als je de teksten niet verstaat, dan vloeien de tranen bijna letterlijk door de speakers. Als luisteraar voel je het verdriet van Ghosteen.
Maar wanneer je de teksten wél verstaat, dan blijkt pas écht hoe groot het verdriet is van één van de grootste rockartiesten der aarde. In de verhalen die Nick Cave over ons uitstrooit, staan, net als altijd, grote thema’s zoals leven, dood en religie centraal. Deze reeks zeer beeldende en reflectieve teksten hebben stuk voor stuk echter bovenal te maken met de tragische dood van zijn 15-jarige zoon Arthur (in 2015 viel hij van een klif in Brighton). Elk nummer bevat wel treffende tekstflarden die voor altijd in het hart van de luisteraar beklijven: ‘The stars are your eyes’, It's a long way to find peace of mind’, ‘There's nothing wrong with loving something, you can't hold in your hand’, ‘The black butterflies and the screaming horses and your bright green eyes, so beautiful’, ‘Cause I’m just waiting for you, to return’, ‘Oh my darling, precious one’ of bijvoorbeeld ‘We are here and you are where you are’.
Dit album is een intens eerbetoon en een manier van verwerking. Zeer pijnlijk, maar tegelijkertijd o zo, prachtig.

Nick Cave - vocals, piano, synthesizer, backing vocal
Warren Ellis - synthesizer, loops, flute, violin, piano, backing vocals
Thomas Wydler - drums
Martyn Casey - bass
Jim Sclavunos - vibraphone, percussion
George Vjestica - guitar

Recensent : Dennis Dekker
Datum : 24-09-2019
verschenen in Platomania : 362
Waardering : 9.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
364
364 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO