Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
TASCAM TAPES -COLOURED-, DEWOLFF, LP, 0810020500738

DEWOLFF

TASCAM TAPES -COLOURED-

Drager: LP (Aantal 1) Levertijd: verwacht op 10-01
Herkomst: NL Item-nr: 4046149 EAN: 0810020500738
€ 24,99
 1. North Pole Blues
 2. Blood Meridian I
 3. It Ain't Easy
 4. Rain
 5. Made It To 27
 6. Nothing's Changing
 7. Let It Fly
 8. Blood Meridian Ii
 9. Awesomeness Of Love
 10. Love Is Such A Waste
 11. Am I Losing My Mind
 12. Life In A Fish Tank
RECENSIE
Deze winter komt DeWolff met een nieuw album. Maar deze keer compleet anders dan we van de mannen gewend zijn. Voor de opnamen gingen ze volledig terug naar de basis en werkten zo compact mogelijk, zonder drumkit, zonder Hammond en zonder gitaarversterkers. Het resultaat, de Tascam Tapes, werd geschreven en opgenomen ‘on the road’ voor nog geen 50 euro maar klinkt fantastisch. De inspiratie voor liedjes op tour was bij vlagen te groot maar ze besloten dat het altijd terug gebracht moest worden tot slecht vier kanalen.

Op de vraag: “Waarom ? Waarom zou je dat doen ?”, antwoord Pablo van de Poel het volgende: “Nou, gedeeltelijk omdat het ons wel leuk leek en het tijd was om eens iets heel anders te doen en gedeeltelijk uit noodzaak. We maakten opnames in kleine, overvolle ruimtes zoals achterin ons tour busje en krappe backstage ruimtes van de zalen, dus we moesten wel met draagbare spullen werken zoals een drum sampler en een kleine synthesizer.“

Voor het zevende ‘studio’ album zat hun studio letterlijk in een koffer. Tascam Tapes werd opgenomen op een Tascam Porta Two, een 4 track cassette recorder uit de Jaren 80. De enige apparatuur die ze gebruikte waren een sampler met door Luka geladen zeldzame soul en funk drum beats, een synthesizer op batterijen en een gitaar, allemaal direct aangesloten op de recorder. Pablo verteld: “Op de eerste dag van de tour ging de Tascam al kapot. En eigenlijk ging dat de hele tour zo door, maar gelukkig kon onze geluidsman hem telkens weer repareren met duct tape, tandenstokers, plakband, etc. In Spanje kochten we nog een tweede exemplaar, maar die bleek nog slechter te zijn en die gebruikten we maar voor de onderdelen. Uiteindelijk hebben we dus toch de originele gebruikt die ik tien jaar geleden kocht voor €50.

Pablo van de Poel (gitaar, zang), Luka van de Poel (drums) en Robin Piso (toetsen) brachten 4 maanden door ‘on the road’ denderend over het vasteland van Europa met voedselvergiftiging, aanvaringen met de politie en uitverkochte shows door landen als Frankrijk, Spanje, Duitsland, België, Zwitserland, Oostenrijk en natuurlijk Nederland met als resultaat deze 12 heerlijke, ruige songs.

De riff van ‘Blood Meridian I’ werd geschreven op de eerste dag van de Franse tour. De recorder ging kapot en ze repareerden hem met elastiekjes waardoor de sound veranderde - op dit nummer hoor je echt een akoestische gitaar…… ‘It Ain’t Easy’ werd opgenomen achterin de sprinter tijdens een rit door Duitsland en ‘Awesomeness Of Love’ werd backstage opgenomen in Mérignac en de zang meteen na de show in Rennes, nog stijf van de adrenaline. ‘Made It To 27’ werd live opgenomen langs de weg in Frankrijk en gaat over het gezonde leven op tour. ‘Am I Losing My Mind?’ begon als heavy Zeppelin-achtig blues nummer, maar werd uiteindelijk een hartverscheurende ballad.

Tascam Tapes is geen gewoon album, maar DeWolff is ook geen doorsnee band. Jaren geleden begonnen drie tieners met een vrije geest een bandje en deden gewoon waar ze zin in hadden en maakten de muziek die ze tof vonden. Zes albums (waarvan 5 in de Album Top 20) en vele Europese tours met o.a. The Black Keys, Blues Pills, Wolf People, Wolfmother en Deep Purple later hebben ze hun sporen verdiend. Onder hun fans hebben ze niemand minder dan Seasick Steve en Roger Glover en ze wonnen dit jaar een Edison voor Beste Rock Band.

Een album opgenomen achterin de sprinter, in hotel kamers, diverse backstage ruimtes van zalen en aan de kant van de weg. Dit is DeWolff als nooit tevoren.
Recensent : Redactie
Datum : 10-10-2019
Waardering : 7.5
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
363
363 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO