Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
SONGS FOR.. -BOX SET-, HENDRIX, JIMI, CD, 0190759827727

HENDRIX, JIMI

SONGS FOR.. -BOX SET-

Drager: CD (Aantal 5) Levertijd: verwacht op 22-11
Herkomst: NL Item-nr: 4047230 EAN: 0190759827727
€ 79,99
Disc 1
 1. Power Of Soul
 2. Lover Man
 3. Hear My Train A Comin'
 4. Changes
 5. Izabella
 6. Machine Gun
 7. Stop
 8. Ezy Ryder
 9. Bleeding Heart
 10. Earth Blues
 11. Burning Desire

Disc 3
 1. Who Knows
 2. Machine Gun
 3. Changes
 4. Power Of Soul
 5. Stepping Stone
 6. Foxey Lady
 7. Stop
 8. Earth Blues
 9. Burning Desire
Disc 2
 1. Auld Lang Syne
 2. Who Knows
 3. Fire
 4. Ezy Ryder
 5. Machine Gun
 6. Stone Free
 7. Changes
 8. Message To Love
 9. Stop
 10. Foxey Lady

Disc 4
 1. Stone Free
 2. Power Of Soul
 3. Changes
 4. Message To Love
 5. Machine Gun
 6. Lover Man
 7. Steal Away
 8. Earth Blues
 9. Voodoo Child (Slight Return)
 10. We Got To Live Together
 11. Wild Thing
 12. Hey Joe
 13. Purple Haze
RECENSIE
Deze collectie bevat alle vier, historische debuutconcerten door de legendarische gitarist in de orginele volgorde van de liveconcerten. Meer dan 24 tracks die nooit eerder commercieel zijn uitgebracht of die opnieuw gemixed en geperst zijn.
Naast de successen van Monterey Pop en Woodstock, illustreren Hendrix’s legendarische Fillmore East concerten een belangrijk omslag in een glanzende carrière gevuld met onbeperkte mogelijkheden. De revolutionaire impact die Jimi Hendrix, Billy Cox en Buddy Miles hadden op de grenzen en definities van rock, R&B en funk, is te horen in de vier concerten verspreid over twee avonden.
In juni 1969, op het hoogtepunt van hun succes, sloot The Jimi Hendrix Expierence een muzikaal hoofdstuk af. Voordat men kon bekomen van deze shock, stelde Hendrix een nieuwe, uitgebreide bezetting samen om op te treden op Woodstock in augustus. Een nieuw hoofdstuk openende met de introductie van Gypsy Sun and Rainbows. De grote bandbezetting bestond o.a. uit Jimi’s goede vriend Billy Cox op bas, die hij ontmoette toen ze beide onderdeel waren van de 101 st Airborne Division in Ft. Campbell, Kentucky in 1962.
Deze Woodstock line-up was geen lang leven beschoren: uit de overblijfselen ontstond in oktober een nieuw trio, benoemd door Hendrix als Band Of Gypsys, bestaande uit Hendrix, Cox en Electric Flag drummer Buddy Miles, die ook zo nu en dan de lead vocals zong. Hendrix werd geïnspireerd door de samenwerking met Cox en Miles en deze creatieve vernieuwing bracht de ontwikkeling van nieuw materiaal tot stand met ‘Power Of Soul’, ‘Burning Desire’ en ‘Machine Gun.’
Hun debuut liveoptredens bestond uit een serie van vier concerten in de Fillmore East in Manhattan – twee op Oudjaarsavond 1969 en twee op Nieuwjaarsdag 1970, beide werden professioneel opgenomen. Hendrix had 9 maanden daarvoor Madison Square Garden uitverkocht, maar de Fillmore East werd gekozen als de setting voor een liveopname.
Trouw aan zijn onvoorspelbaarheid opende Hendrix de eerste van de vier concerten met een set van elf nummers, zonder ook maar één song die hij eerder had uitgebracht. Opwindende,nieuwe songs als ‘Izabella’, ‘Ezy Ryder’ en ‘Burning Desire’ bracht het publiek in vervoering. Voor de andere drie concerten speelde Hendrix nieuwe uitvoeringen van favorieten als ‘Stone Free’, ‘Purple Haze’ en ‘Fire’, naast een nieuwe track als ‘Machine Gun.’ Down Beat recensent Chris Alberton schreef over het tweede Oudjaarsavond concert: “That ability of his to utilize fully the technical possibilities of his instrument, combined with his fertile musical imagination, makes him an outstanding performer.”
Aan het eind van januari 1970 ging de band uit elkaar maar de mix van funk, rock en soul, het pionierswerk van het trio, werd geschiedenis en had een diepgaande impact op de ontwikkeling van populaire muziek. Beroemde fans waren funkpioniers Parliament-Funkadelic, Curtis Mayfield, Isley Brothers (waar Hendrix ooit zelf mee had gespeeld) en Bootsy Collins.
Het originele Band of Gypsys album uit 1970 was bewerkt en in volgende van songs gezet die gespeeld werden tijdens de twee Fillmore sets op 1 januari 1970. Veel van de opnames van deze avonden zijn meer dan een halve eeuw niet beschikbaar geweest. Opnieuw gemixed en hersteld in volgorde zonder edits, zijn Hendrix, Cox en Miles nu eindelijk te horen in deze grensverleggende sets met songs als ‘Earth Blues’, ’Stepping Stone’, ‘Foxey Lady’, Voodoo Child’, ‘Wild Thing’, ‘Hey Joe’ en ‘Purple Haze’, én nieuwe versies van Howard Tate’s ‘Stop’, ‘Steal Away’ van Jimmy Hughes en ‘Bleeding Heart’ van Elmore James.
De uitgebreide verpakking van de boxset is gevuld met nog niet eerder vertoonde foto’s van Fillmore East fotograaf Amalie Rothschild, Jan Blom (zijn iconische foto’s werden gebruikt voor het originele artwork van 1970’s Band Of Gypsys) en Marc Franklin (een Marshall Amplifier vertegenwoordiger), die volledige toegang had tot de groep in hun kleedkamers backstage. Het booklet bevat herinneringen van bassist Billy Cox en linernotes van schrijver/journalist/filmmaker Nelson George. ‘Songs For Groovy Children’ is geproduceerd door Janie Hendrix, Eddie Kramer en John McDermott, het drietal dat alle projecten overziet voor Experience Hendrix sinds 1995. De boxset is gemasterd door Grammy-winnaar Bernie Grundman

12/31/69 1st Set:
DISC ONE
1) Power Of Soul
2) Lover Man
3) Hear My Train A Comin’
4) Changes
5) Izabella
6) Machine Gun
7) Stop
8) Ezy Ryder
9) Bleeding Heart
10) Earth Blues
11) Burning Desire

12/31/69 2nd Set:
DISC TWO
1) Auld Lang Syne%
2) Who Knows%
3) Fire
4) Ezy Ryder*
5) Machine Gun%
6) Stone Free
7) Changes*
8) Message To Love*
9) Stop*
10) Foxey Lady

1/1/70 1st Set:
DISC THREE
1) Who Knows
2) Machine Gun
3) Changes+
4) Power Of Soul%
5) Stepping Stone%
6) Foxey Lady+
7) Stop%
8) Earth Blues+
9) Burning Desire%

1/1/70 2nd Set:
DISC FOUR
1) Stone Free%
2) Power Of Soul#
3) Changes#
4) Message To Love#
5) Machine Gun%
6) Lover Man*
7) Steal Away*
8) Earth Blues%

DISC FIVE
1) Voodoo Child (Slight Return)%
2) We Gotta Live Together#
3) Wild Thing%
4) Hey Joe*
5) Purple Haze*

*previously unreleased
+first time on CD/LP/streaming (previously only available as part of concert film)
#longer, unedited versions of previously released material, and newly remixed
%back in print on CD/LP for the first time in a decade, and newly remixed
Recensent : Redactie
Datum : 10-03-2019
Waardering : 7.5
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
361
361 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO