Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
SAUDADE, NOBEL, TEUS, CD, 8714835132608

NOBEL, TEUS

SAUDADE

Drager: CD (Aantal 1) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 4070589 EAN: 8714835132608
€ 14,99
RECENSIE
Op 8 december 2019 is het vijfentwintig jaar geleden dat de Braziliaanse componist, pianist en zanger Antonio Carlos Jobim overleed. Trompettist Teus Nobel eert deze meestercomponist op zijn nieuwe album Saudade, dat hij opnam met strijkers van het Radio Filharmonisch Orkest.

Het repertoire van Jobim omvat ruim achthonderd composities; Nobel koos ervoor om het bij het grote publiek wat onbekender repertoire als Falando de Amor en Por Toda A Vida Minha onder de aandacht te brengen, alhoewel een bewerking van Jobim’s grootste hit The Girl from Ipanema natuurlijk niet mocht ontbreken. Het album Saudade verschijnt op 6 december.

Het woord saudade is een van de moeilijkst te vertalen woorden in de Portugese taal. Het beschrijft een mengeling van gevoelens van gemis, verlies, afstand en liefde. Dat het nieuwe album van Teus Nobel deze titel meekreeg is onlosmakelijk verbonden met het feit dat zowel hijzelf als de co-producer en arrangeur van het album, Roeland Jacobs, afgelopen zomer zijn vader verloor. Destijds werkten ze al tweeënhalf jaar aan het album met Roelands vader, jazzbassist Ruud Jacobs, betrokken in een adviserende rol.

Als muzikaal fundament koos Teus voor twee verschillende ritmesecties, aangevuld met gitaar en percussie. De grote strijkerssectie, afkomstig van het Radio Filharmonisch Orkest, gedirigeerd door de Braziliaanse maestra Alexandra Arrieche, heeft zowel een dienende als soms ook solistische rol. Ook zangeres Anna Seriese heeft een voorname rol op dit album, zonder ook maar een woord te zingen.

TEKST www.jazzism.nlRecensent : Redactie
Datum : 12-06-2019
Waardering : 7.5
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
365
365 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO