gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

MOBY

ALL VISIBLE OBJECTS

Genre: Dance
Label: V2
Releasedatum: 15-05-2020
Herkomst: NL
Item-nr: 4081713
EAN: 8717931337809
Levertijd: Gemiddeld 28 werkdagen

Recensie

Je kan van Moby vinden wat je wilt (hij belandde onlangs na het uitbrengen van zijn memoires Then It Fell Apart in een onfris relletje met actrice Natalie Portman), de beste man levert een dezer dagen wel zijn 17de album af. Hoed af, voor alles omdat zijn muziek immer – het ene album glansrijker dan het andere - de toetssteen der kritiek doorstaat. Dat doet ook All Visible Objects. De verzameling van elf (politiek geladen) nummers van meer dan vijf minuten, met twee uitschieters richting de tien minuten, brengt de electronic dance van Moby uit de jaren negentig in herinnering en laat de downtempo-stijl van het album Everything Was Beautiful, and Nothing Hurt (2018) juist weer los. Medewerking kreeg Moby van een mengelmoes aan topmusici, onder wie Compton-rapper Boogie, Dead Kennedys-drummer D.H. Peligro, dub-dichter Linton Kwesi Johnson, zangeres Apollo Jane en singer-songwriter Mindy Jones.
Je kan van Moby nog steeds vinden wat je wilt, maar niet dat hij niet geëngageerd is. Zoals al eerder, vloeit ook de opbrengt van All Visible Objects direct door naar instellingen die zich inzetten voor ‘een betere toekomst voor alle levende wezens op aarde’. Nog een detail: ontleende Moby zijn artiestennaam al aan de roman Moby-Dick van de Amerikaanse schrijver Herman Melville, de albumtitel refereert weer aan een citaat uit dat boek. Moby, echt naam Richard Melville Hall, is een oud-oud-oudneef van de schrijver.
Door Cees Visser op 2020-02-12

Tracks

Disc 1
1. Morningside
2. My Only Love
3. Refuge
4. One Last Time
5. Power Is Taken
6. Rise Up In Love
7. Forever
8. Too Much Change
9. Separation
10. Tecie
11. All Visible Objects

nieuwsbrief