gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Een fantastische verzameling van muzikant-schrijvers. Elk van hen beleefde in zijn of haar carrière een of meerdere momenten waarop ze de muziek heel even inruilden voor de literatuur pur sang. Ze waren niet uit op verzamelde lyrics of een autobiografie, maar stortten zich in een apart literair avontuur: een roman, een poëziebundel, een theaterstuk, et cetera.
Muzikanten die schrijvers worden: de lijst is lang en divers. Is de literatuur een banale bevlieging of een betekenisvolle zijsprong? Zegt de muzikant iets anders met zijn literatuur dan met zijn muziek? Is het een verrijking voor het publiek, of zijn het telkens blinde vlekjes voor de fan of de muziekjournalist? En kan de literaire pers iets beginnen met deze excentrieke uitstapjes?
In Grondtonen worden de literaire hoogstandjes en poëtische flaters van een selectie van dertig Nederlandse, Belgische en internationale muzikanten uitvoerig onder de loep genomen. Een bijzondere kijk op het fenomeen muzikant-schrijver, samengesteld door literatuurdocent en Leonard Cohenexpert Francis Mus.
Door Redactie op 2020-06-03

nieuwsbrief