Open main menu

winkelmandje

Geen artikelen geselecteerd
GRATIS VERZENDING CD’S VANAF 25,- LP’S VANAF 50,- OF AFHALEN IN DE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO VOOR 16:00 BESTELD MORGEN IN HUIS

Recensie

Bettye Lavette laat wederom iedereen versteld staan hoe een eigen interpretatie een song volkomen op de kop kan zetten. Vaak wordt het haar kwalijk genomen bijna uitsluitend covers te zingen, maar deze dame op leeftijd mag van mij jaren doorgaan met het vertolken van songs van andere grootheden. Op Blackbirds staan schitterende songs van Billie Holliday, Dinah Washington en bijvoorbeeld Nina Simone. Songs gezongen met een enorm inlevingsvermogen, zoals alleen Bettye dat kan. Enorme uitschieter, ook gezien de sfeer van deze tijd, is Strange Fruit. Koude rillingen van tekst en uitvoering heb ik niet vaak.
Bettye Lavette de zangeres die tot haar vijftigste nauwelijks opviel in de mondiale muziekscene. Lavette die qua stem vaak verwisseld werd met Tina Turner, heeft op latere leeftijd de credits gekregen die ze verdiend. Nee dit is niet La Turner, maar de Queen Of Musical Emotion: Bettye LaVette schrijft geschiedenis met Blackbirds.

Tracks

Disc 1
1. I Hold No Grudge
2. One More Song
3. Blues For The Weepers
4. Book Of Lies
5. Romance In The Dark
6. Drinking Again
7. Strange Fruit
8. Save Your Love For Me
9. Blackbird

nieuwsbrief