gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

NAS

ILLMATIC -CONCERTO 65 GOLD VINYL-

Releasedatum: 15-05-2020
Herkomst: NL
Item-nr: 4116985
EAN: 0194397576818
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Ter ere van het 65-jarig bestaan van Concerto verschijnen dit jaar een aantal speciale vinyl releases. De eerste die we mogen aankondigen is misschien wel één van dé hiphop classics ooit gemaakt namelijk Illmatic van Nas!

CONCERTO 65 JAAR EDITIE OP GOUD GEKLEURD VINYL
LIMITED 500 STUKS , OP = OP. CONCERTO STICKER MET NUMMERING & GRATIS POSTCARD MET DE ALBUMHOES!

MAXIMAAL 2 PER KLANT | MAX 2 PER CUSTOMER



We vroegen een aantal journalisten en muzikanten waarom juist dit album zo dierbaar voor hen is.

Gijsbert Kamer (o.a. De Volkskrant)
Illmatic is een van de weinige hiphop-albums die ik met de jaren alleen maar mooier ben gaan vinden. 5 producers, toch zo’n strakke eenduidige sound. En vooral raps die in zeggingskracht zelden overtroffen zijn.

Saul van Stapele (NRC)
"Een van de absolute rap-klassiekers uit de jaren negentig. Het ijzersterk geproduceerde en hongerige topdebuut van een van de meest briljante verhalenvertellers in hiphop."

Rico (Opgezwolle)
"1 van de weinige hiphop albums waarvan echt elke track een classic is"

Sticks (Opgezwolle)
"Klassieker in ‘t genre. Kan ik iedereen aanraden. Heb ‘m zelf ook!"

Klaas Knooihuizen (o.a. OOR, Trouw)
"Op zijn twintigste legde Nas de lat zo hoog dat niet alleen andere rappers maar ook hijzelf er nog maar zelden in de buurt kwam. Illmatic is een klassieker die in geen verzameling mag ontbreken. Er is geen ruimte voor zoete refreinen of jolige melodietjes, je hoort slechts de onophoudelijke woordenstroom van een gretige rapper over smaakvolle ingetogen beats."

Thomas Elbers (Kypski)
"Toen ik deze plaat op vinyl had gekocht nadat ie uit was gekomen wist ik dat ik een klassieker in handen had. Nas was tot dit album al flink aan het opklimmen door diverse features en samenwerkingen, en dit album moest hoe dan ook een mijlpaal worden, iedereen voelde dat, wist dat. En dat werd het. Als je het in de tijdgeest van toen plaatst: 1994, hiphop werd groter en groter maar dan wel voornamelijk door gangsterrap. Deze plaat sloeg in als een bom, liet alle westcoast rapmuziek even verbleken en liet de wereld horen dat er maar 1 plek op de wereld het belangrijkste was in hiphop en dat was Queensbridge, New York. Deze plek bracht een van de beste rappers op aarde groot: Nas."

DJ Turne (Een van de beste hiphop dj’s van Nederland)
"Illmatic. Niet alleen Nas zijn aller eerste en aller beste album. Maar ook een van de aller beste hip hop albums ooit. In het rijtje van 90s heavyweights met oa the Chronic, Doggystyle, the low end theory, Ready to die, 36 chambers, Reasonable doubt en zoveel anderen staat Illmatic zijn mannetje en is zelfs een fundering voor de NY scene. Hip hop was een teenager toen dit album uitkwam in 1994. Queens NY the bridge. Ik was daar die zomer en het is niet eens uit te leggen hoe de steer in de stad was ten tijden van dit album. Alles klopte van producties (Q Tip, Premier, Large Pro, Pete Rock, Les, MC Serch) tot rhymes. Als een goed boek of een goede film keer op keer met plezier te beluisteren. Eigenlijk a remarkable fine wine that ages very well."


Door Redactie op 2020-05-06

nieuwsbrief