gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Ter ere van het 65-jarig bestaan van Concerto verschijnen dit jaar een aantal speciale vinyl releases. De tweede die we aankondigen is de Tribe Called Quest klassieker 'Midnight Marauders'.

CONCERTO 65 JAAR EDITIE OP GROEN GEKLEURD VINYL
LIMITED 500 STUKS , OP = OP. CONCERTO STICKER MET NUMMERING & GRATIS POSTCARD MET DE ALBUMHOES!

MAXIMAAL 2 PER KLANT | MAX 2 PER CUSTOMER



Inmiddels is het alweer 27 jaar geleden dat deze hip-hop klassieker uitkwam. En tot op heden heeft ze niets aan zeggingskracht verloren en is haar invloed in de hip-hop nog steeds te voelen. Met het derde album Midnight Marauders, dat in november 1993 uitkomt, weet A Tribe Called Quest hun eerste twee albums nog eens te overtreffen. De titel van het album vind z’n oorsprong in de lyrics van Q-tip in het nummer “Vibes and Stuff” van het album Low End Theory. Marauder betekend letterlijk stroper of plunderaar. Qua geluid ligt Midnight Marauders in het verlengde van The Low End Theory, maar de productie is deze keer niet rudimentair maar gelaagd, verfijnd en gedetailleerd. ATCQ flirtte openlijk met jazz en laat een vriendelijk, speels en jazzy geluid horen. De bassen zijn een warm bad waarin de beats en raps drijven. Midnight Marauders is een fantastisch album. Elk nummer is een schot in de roos. De raps zijn hypnotisch ( luister vooral naar het boterzachte, nasale geluid van Q tip) en de chemie tussen de bandleden is in ieder nummer voelbaar. Deze plaat blijf je draaien.
Door Redactie op 2020-05-19

nieuwsbrief