gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Future Islands actie
Onder de kopers van het nieuwe album verloten we een aantal t-shirts. Kans maken? Mail de bon naar acties@platomania.nl o.v.v. "Future Islands" actie en vermeld even welke maar je voorkeur heeft.



Na het overweldigende Seasons, en de kennismaking met zanger Samuel Herring, en dan vooral zijn op zijn zachtst gezegd gepassioneerde voordracht, leek Future Islands even gedoemd een one hit wonder te worden, maar The Far Field uit 2017 bevestigde hun kwaliteit. Het heeft even geduurd tot we nu de opvolger kunnen bewonderen. De synthrock sound is niet wezenlijk veranderd, maar juist het songmateriaal is opnieuw zo onwaarschijnlijk sterk dat het geheel blijft boeien. Opener Glada klinkt donkerder dan ooit, waarbij Herring qua stemgeluid langzamerhand richting Nick Cave opschuift. De upbeat songs en het altijd wat spacey jaren tachtig geluid contrasteren sterk met de diepgang van Herrings teksten en stemgeluid, wat de songs een geweldige spanning meegeeft. Er zijn vele bands die op dit moment teruggrijpen naar de synths van de jaren tachtig, Future Islands wordt daarin echter door geen enkele band geëvenaard.

Door Jurgen Vreugdenhil op

Tracks

Disc 1
1. Glada
2. For Sure
3. Born In A War
4. I Knew You
5. S Face
6. Waking
7. The Painter
8. Plastic Beach
9. Moonlight
10. Thrill
11. Hit The Coast

nieuwsbrief