gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

NETHERLANDS SYMPHONY ORCHESTRA/JAN WILLEM DE VRIEND

BEETHOVEN: COMPLETE SYMPHONIES & CONCERTOS

Label: CHALLENGE CLASSICS
Releasedatum: 09-10-2020
Herkomst: NL
Item-nr: 4175008
EAN: 0608917285628
Levertijd: 6 a 10 werkdagen

Recensie

Als bijdrage aan de viering van de 250ste geboortedag van Ludwig van Beethoven brengt Challenge Classics een boxset uit met alle concerten van Beethoven. Het is een unieke en compleet oorspronkelijke verzameling in het geheel van de huidige discografieën. De set bevat de volledige symfonieën en werken voor piano, viool en het Tripelconcert, dus alle concerten van Beethoven, en is daarmee een begerenswaardig verzamelwerk.
Uniek is ook dat alle werken uitgevoerd worden door één dirigent, de onvolprezen Jan Willem de Vriend en één orkest, het prachtige Orkest van het Oosten (tegenwoordig Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel). Het is dan ook niet verwonderlijk dat dirigent en musici samen een eenheid vormen, die zijn weerga niet kent. Dit verzamelwerk straalt een ongekende organische kracht en daarmee gezag uit. Daar komt bij dat alle opnames zijn samengesteld door Bert van der Wolf van Northstar Recording, een van de meest innovatieve en capabele geluidstechnici uit de wereld van de klassieke muziek.
Jan Willem de Vriend wordt internationaal geprezen en gezien als een uitzonderlijk dirigent. Hij heeft zijn eigen open visie op de symfonieën van Beethoven en dirigeert deze op krachtige en stimulerende wijze.
Door Redactie op 2020-09-25

nieuwsbrief