gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

RecensieIn 2015 liet JW Roy met Dry Goods & Groceries – een eerbetoon aan americana en rootsmuziek – zien hoe je een muzikaal thema kunt vangen in een pakkende combinatie van foto’s, verhalen en muziek. De nieuwe release Kouwe Kermis valt in dezelfde categorie, nu met als hoofdthema ‘herinneringen aan vroegere tijden’ die als een rode draad door de sfeervolle uitgave loopt. Voor de singer-songwriter betekent dit een terugblik op zijn jeugd in het Brabantse dorp Knegsel, een plek die rust en ruimte uitstraalt en waar de muzikant met nostalgie aan terugdenkt. Met de zweefmolen op de kermis in Knegsel als metafoor voor het verlangen naar vroeger, toen de wereld nog overzichtelijk was en het leven gemoedelijk. “Hoog, los, licht, geen begin en geen eind. Enkel en alleen maar vrij”, zingt JW Roy in het openingsnummer Laat Het Leven Maar Zweven. Andere albumtracks gaan over het dorpscafé, de jaarlijkse kermis in Knegsel en een sterk verlangen om terug te keren naar zijn roots. Na Laagstraat 443 (2005) en Ach, Zalig Man (2010) heeft Roy met Kouwe Kermis een waardige afsluiter van zijn drieluik van Brabantse platen afgeleverd.

Heaven: "JW Roy is een veelzijdige artiest die zich beweegt op de grensvlakken van americana, Nederlandstalig en Brabantse dialectmuziek. Hoe verschillend zijn projecten door de jaren heen ook waren, één ding hebben ze gemeen: de zanger is een storyteller van het zuiverste water."

Music That Needs Attention: "Het bijzonder fraaie en nostalgische Kouwe Kermis hebben we dus aan Corona te danken, het leven hangt echt van toevalligheden aan elkaar.”

Bekende en minder bekende Nederlanders:

Wim Daniëls: "Het is in Kouwe Kermis zwieren en zwaaien, botsen, schommelen en ook stilletjes kijken naar een foto van een kermisfotograaf - in dit geval is Jan Willem Roy die fotograaf - die niet alleen de kermis vastlegt maar ook alles daaromheen, het hele leven, het kleine leven, dat zo groots kan zijn."

Guus Meeuwis: “JW overtreft zichzelf, spectaculair, alsof ik door mijn eigen jeugd wandel...’

Eric Corton: “prachtig persoonlijk boek/muziekalbum,…doe jezelf en de muzikale verhalenkoning een plezier en bestel!”

Sarah Neutkens: “Een eer om om dit fenomenale album en het liedje ‘kom maar bij mij' piano te spelen….”

Diggy Dex “Wat een supermooi boek (en liedjes) van vriend JW.’

Live
Vooralsnog is JW Roy van plan de release van het albumboek live te vieren op 19 en 20 maart in De Muzenval in Eersel. In het najaar van 2022 staat een uitgebreidere reeks optredens gepland.

Door Godfried Nevels op

nieuwsbrief