Open main menu

winkelmandje

Geen artikelen geselecteerd
ONZE WINKELS ZIJN WEER GEOPEND BESTEL & HAAL AF @ CONCERTO OF PLATO VOOR 16:00 BESTELD MORGEN IN HUIS

Recensie

Double-LP on 45rpm 180gm black vinyl, housed in a gatefold jacket with printed inner sleeves. Alternate cover artwork & 20 page lyric book.

Voor ‘Skinty Fia’ ging de band wederom de samenwerking aan met producer Dan Carey. Het nieuwe album is de opvolger van het BRIT en GRAMMY- genomineerde tweede album ‘A Hero’s Death’ uit 2020. Skinty Fia is een Ierse uitdrukking die zich vertaalt naar "de verdoemenis van het hert". Op de albumcover staat dan ook een hert, weggerukt uit zijn natuurlijke habitat en geplaatst in een gang van een huis, verlicht door een kunstmatige rode gloed. Op het album bekijken de bandleden hun Ierse identiteit vanaf een afstandje, gezien de ze allemaal de afgelopen tijd in andere landen hebben gevestigd. Nogal een big deal voor een band wiens geboorteplaats door hun aderen stroomt , "D.C." staat immers voor "Dublin City". Op het album proberen ze dan ook de behoefte om hun horizon te verbreden op te lossen met de genegenheid die ze nog steeds voelen voor het land en de mensen die ze hebben achtergelaten.

Er zijn echo's van 'Dogrel's’ onstuimige rock-'n-roll en de somberere sferen van ‘A Hero’s Death’, maar ‘Skinty Fia', de derde in het driemanschap, is veel uitgebreider en filmischer. Fontaines D.C. is een band in een staat van constante evolutie en dit keer is het resultaat een album met wisselende stemmingen, verrassend inzicht, volwassenheid en een flinke emotionele klap.A1 In ár gCroíthe go deo
A2 Big Shot
A3 How Cold Love Is

B1 Jackie Down The Line
B2 Bloomsday

C1 Roman Holiday
C2 The Couple Across The Way
C3 Skinty Fia

D1 I Love You
D2 Nabokov
Door Redactie op
.

nieuwsbrief