gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

BEATLES

GET BACK

Label: WALT DISNEY HOM
Releasedatum: 13-07-2022
Herkomst: NL
Item-nr: 4352873
EAN: 8717418604509
Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis.

Recensie

Let op: Geen Nederlandse ondertitelingIn 1970 verscheen de documentairefilm Let It Be gemaakt door Michael Lindsey-Hogg. De beelden toonden een band die op uiteenvallen stond, met een ruzie tussen Harrison en McCartney als dieptepunt. Een paar jaar geleden kreeg regisseur Peter Jackson (Lord of the Rings) de beschikking over het complete materiaal dat in januari 1969 gefilmd werd. Al snel kwam hij tot de ontdekking dat de werkelijkheid anders was. Waar Let It Be focuste op het negatieve deel en daarmee voor een vertekend beeld zorgde, vertelt Jackson het ware verhaal. Uit alle filmbanden destilleerde hij een ruim zeven uur durende documentaire die grofweg in drie delen gesplitst is.
In het eerste deel zien we de band in de kille Twickenham filmstudio worstelen met het nieuwe repertoire, de voor hun doen achterlijk vroege tijd waarin de opnames plaats vonden en de sfeerloze ruimte. McCartney probeert er het beste van te maken, maar Lennon kampt met een heroïne verslaving, Harrison voelt zich ondergewaardeerd en de continue aanwezigheid van Yoko zorgt voor de nodige ergernis. Harrison verlaat tijdelijk de band en dan volgt het tweede deel in de kelder van het Apple gebouw. Studioapparatuur wordt geïnstalleerd en het is de komst van Billy Preston die voor de ommekeer zorgt. Eindelijk gaat het lopen en wordt er serieus gewerkt aan materiaal voor een optreden dat het slot van de opnamesessies moet zijn. Deel drie draait dan om dat optreden, het legendarische concert op het dak van het Apple gebouw.
Voor de niet fan zijn zeven uur misschien wat veel van het goede, maar Jackson wilde dat zoveel mogelijk relevant beeldmateriaal gebruikt zou worden voordat het weer vijftig jaar in een kast zou verdwijnen. En voor de fan is het zeven uur smullen geblazen. Unieke beelden en conversaties tussen de bandleden geven een totaal ander beeld dan de Let It Be film en dat klopt ook veel beter met de herinneringen van Paul McCartney en Ringo Starr, zij keken opgelucht naar het eindresultaat. Met Get Back heeft Peter Jackson de geschiedenis van de laatste periode van The Beatles terecht herschreven.

Director: Peter Jackson
Executive Producers: Jonathan Clyde, Peter Jackson, Jeff Jones, Ken Kamins, Clare Olssen
Creator: Peter Jackson
Cast: Paul McCartney, Ringo Starr, John Lennon, George Harrison

Special Packaging:
Rigid Slipcase
3-disc Softpack
4 Collector Cards

Audio:
English Dolby Atmos
English Steeo PCM
English AD 2.0 Dolby Digital

Run Time: Approx. 458 minutes

Door Bert Dijkman op

nieuwsbrief