gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Een tiental fijne liederen van Drs. P schitterend verstript door de Beverwijkse stadsdichter, filmmaker, tekenaar en beeldend kunstenaar Frits Smid. Met onder meer de verstripping van Dodenrit, De Veerpont en Het Trapportaal.

Drs. P (Heinz Hermann Polzer, 1919-2015) gold als een liefhebber van tekst en muziek, maar de Drs. was evenzeer een picturaal genieter. Hij maakte vrolijke tekeningen voor zijn reclamewerk en hij verzamelde schilderijen en ansichtkaarten. Ook schreef hij het scenario voor een authentiek stripverhaal: Het Maanvirus (met tekeningen van Johnn Bakker.) De Drs. zou zeer genoten hebben van La Bande Dessinée. Frits Smid maakte mooie en fantasievolle illustraties bij 10 liedteksten van de Drs. De grote hits (Veerpont, Dodenrit, Tante Constance en tante Mathilde) ontbreken niet, maar ook minder bekende nummers groeiden uit tot visuele verrassingen. Een prachtig boek. Warm aanbevolen.

Door Redactie op

nieuwsbrief