gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

285 x 210 mm, 224 pagina's, hardcover

Tekenaar Milan Hulsing, in 1994 afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie, is bij de liefhebber bekend om zijn kleurrijke en doorwrochte strips. Minder bekend is dat hij al meer dan twintig jaar werkt aan een schaduwoeuvre van raadselachtige illustraties, waarin hij vrijelijk nieuwe stijlen, paletten en technieken uitprobeert. Rode draad in deze illustraties is dat ze fantastische onderwerpen hebben of aansluiten bij de wereld van de cultfilm. Want de meeste hiervan vonden hun weg naar de pagina's en covers van filmblad Schokkend Nieuws. In Donker en onnatuurlijk worden de beste van deze tekeningen voor de eerste keer op groot formaat afgedrukt waardoor ze volledig tot hun recht komen.

Het boek met linnen rug en 224 kleurenpagina’s bevat ook Milans animatiefilm Magic Show uit 2009, een 11 minuten durend "rijkelijk surreëel en messcherp" filmpje (VPRO gids, 2009) over "de illusies achter de illusies van een illusionistenkoppel" (Trouw, 2009). Deze handgeschilderde film is door Cineventura uitgebracht en is in Nederlandse bioscopen vertoond als voorfilm voor Let the Right One In / Låt den Rätte Komma In. Als kers op de taart verschijnen er in het boek interviews met Milan door filmrecensenten Henriëtte Poelman en Phil van Tongeren. Zij geven Milans beweegredenen en de achtergronden van zijn unieke werk duiding.

Het resultaat is een sprankelend boek waarin de raakvlakken tussen kunst en pulp, film en strip, surrealisme en hyperrealisme hartstochtelijk worden verkend.
Door Redactie op

nieuwsbrief