gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Het album Uncle Sem bevat twaalf songs, die samen een puur en oprecht verhaal over verdriet, pijn, angst, hoop, bevestiging en ouder worden vertelt, waarbij zes nummers zijn ingezongen door Britt en zes nummers door Sem. Bij een aantal nummers zingt Sem een duet met Britt.
Voordat Sem zijn transitie start is al duidelijk dat dit veel impact zou gaan hebben op zijn zangstem. Doodeng vind hij dat maar hij weet ook dat de band [Leif De Leeuw Band] achter hem staat en er vertrouwen in heeft. Los van deze angst zien zij ook een kans, want een album waarop duetten met jezelf in twee verschillende vormen te horen zijn was volgens hen tot op heden nooit eerder gedaan!
In 2018 gaat de band met [dan nog] Britt de studio in en neemt een half album op.
“Het was een mooi maar ook heftig proces. Ik kan me nu bijna niet meer voorstellen hoe ik me toen voelde. Zo waren er de emoties – omdat de nummers gingen over mijn diepste gevoelens; de euforie – want na de laatste opname zou mijn testosteron behandeling eindelijk van start gaan; de angst – want de buitenwereld zou ik het ook pas dan vertellen en de vermoeidheid – want wat waren de jaren voor mijn transitie pittig. En wat was het een enorm contrast toen we in 2022 terugkwamen in de studio. Onze band had zich met Willem op toetsen en Joram op drums en percussie uitgebreid van vier naar zes leden, mijn stem was een octaaf lager en de songs waren volwassener en beschouwender. De hele club mensen van de eerste opnames waren er ook weer bij en het was fijn ze te zien zonder zorgen op mijn schouders. En dan, na vijf jaar, is het album Uncle Sem er ineens. Best wel een big deal want ook al kan ik de rest van mijn leven nog albums maken, er gaat er nooit meer een zijn die zo persoonlijk en uniek is als deze.” (On Top Of Blues)
Door Redactie op

nieuwsbrief