gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Editors is terug! Op 23 september brengt de band hun zevende studioalbum ‘EBM’ uit via Play It Again Sam. Vorige maand bracht de band al het voorproefje ‘Heart Attack’ uit en kondigden zij aan dat Benjamin John Power, a.k.a. Blanck Mass, een nieuw fulltime bandlid is van Editors. Op 6 oktober komt de band naar Nederland voor een show in Ahoy, Rotterdam.

Editors is een band band die nooit creatief stil heeft gestaan en 'EBM' is een ademloos zware stap omhoog en Editors' meest linkse materiaal tot nu toe - een opwindende, niet aflatende stuwkracht van krachtige elektro-industriële rock. De albumtitel is een acroniem van Editors en Blanck Mass, maar ook een wetende verwijzing naar Electronic Body Music, het krachtige geluid dat zijn oorsprong vond in de jaren tachtig en dat een enorme invloed heeft gehad op het nieuwe materiaal van Editors, waar de synths van bands als Nitzer Ebb, Front 242 en DAF duister hameren tussen rookmachines, stroboscooplampen en de geur van leer.

De toevoeging van Power aan de band betekende dat de songstructuren voor het eerst niet afkomstig waren van frontman Tom Smith, maar dat hij en andere bandleden Justin Lockey, Elliott Williams, Russell Leetch en Ed Lay bestanden ontvingen van Power om aan te sleutelen. De tracks werden uiteindelijk gezamenlijk uitgewerkt in de studio. 'Ben has certainly been a shot of adrenaline in our creative process,” zegt Tom. “The songs are so immediate, and in your face.”
Over de nieuwe single 'Karma Climb', vervolgt Tom: "It's about hedonistic escapism, not only from the world generally, but also from what people think of you."

De band staat bekend om hun meeslepende en explosieve shows en het nieuwe album leent zich daar perfect voor. “There is a strong physicality to this record. EBM started its life with the intention of connecting with people and filling a very physical space. There is also however an emotional physicality running throughout; An urgency and a sense of panic. An unease. Even in its more tender moments there is a yearning for connection.” Aldus Power.Tracklist
1. Heart Attack
2. Picturesque
3. Karma Climb
4. Kiss
5. Silence
6. Strawberry Lemonade
7. Vibe
8. Educate
9. Strange Intimacy
Door Redactie op
.

nieuwsbrief