gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

DIJK

DE DIJK IN PARADISO -COLOURED-

Label: AAA LABEL SERVICES
Releasedatum: 28-10-2022
Herkomst: NL
Item-nr: 4415301
EAN: 8712629973208
Levertijd: Verwacht op 28-10

Recensie

GELIMITEERD CLEAR WHITE VINYL

De Dijk is al sinds de jaren ’80 een van Nederlands’ meest succesvolle bands. De band combineert soul, pop en blues tot een eigen geluid. Ze scoorden tientallen hits zoals “Als Ze Er Niet Is”, “Ik Kan Het Niet Alleen” en “Dansen Op De Vulkaan.” In hun carrière stonden ze op alle grote festivals, gaven ze honderden concerten van de kleinste popzaal tot Rotterdam Ahoy en brachten meer dan twintig albums uit waaronder één met Solomon Burke.

In 2022 viert de band het afscheid met o.a. 5 grootste concerten uit de indrukwekkende carrière van De Dijk in de Ziggo Dome op 23 & 24 september en 1, 2 & 3 oktober. Zanger Huub van der Lubbe heeft besloten om na 2022 te stoppen met De Dijk. Hij wil andere dingen gaan doen. De band, de muziek, het publiek hebben hem alles gebracht waar hij ooit van droomde zegt de zanger over de veertig jaar spelen met De Dijk. Maar het is wat hem betreft tijd voor iets nieuws. Nu dat nog kan. De andere bandleden waren liever doorgegaan. Ze vinden het erg jammer dat er met Huub's vertrek een eind komt aan De Dijk, maar ze respecteren zijn beslissing.

Voor het huidige jaar staat nog een uitgebreide tour van De Dijk gepland langs openluchttheaters, festivals en popzalen, met op zaterdag 1 oktober aanstaande een speciale show in de Ziggo Dome. En dan, na de drie traditionele Paradiso-optredens eind december, zal de in 1981 opgerichte Amsterdamse band ophouden te bestaan. De Dijk heeft altijd graag opgetreden. In die vier decennia ruim drieduizend keer. “We gaan er een mooi laatste jaar van maken.” aldus de band.
Door Redactie op

Tracks

Disc 1
1. Soort Van Elvis
2. Laat Het Vanavond Gebeuren
3. Binnen Zonder Kloppen
4. Als Ze Er Niet Is
5. Niemand In De Stad
6. Niet De Lef
7. Ieder Wie Die
8. Iets Zo Goed
Disc 2
1. Wakker In Een Vreemde Wereld
2. Onderuit
3. Ruisen Van De Zee
4. Als Het Golft
5. Zevende Hemel
6. Ik Kan Het Niet Alleen
7. Wat Een Vrouw
Disc 3
1. Nu Of Nou
2. Bloedend Hart
3. Dansen Op De Vulkaan
4. Blijf Nog Even
5. Nergens Goed Voor
6. Groot Hart

nieuwsbrief