gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Na de beluistering van het nieuwe album van het Haagse alternatieve popfenomeen kun je slechts een ding constateren. Hallo Venray is nog steeds meer dan in staat om ongelofelijke goede liedjes te maken die zich na een luisterbeurt op een plekje in je hoofd nestelen waar het warm en veilig is en je de patchworkdeken van melancholie behaaglijk over je heen kun trekken.
Hun laatste album Where Is The Funky Party dateerde inmiddels alweer uit 2017. Het was er dus met recht weer tijd voor. Hallo Venray bestaat inmiddels alweer 35 jaar. Dit heeft tot nu toe 15 albums opgeleverd. Aangevoerd door Henk Koorn vond het trio zichzelf gedurende de jaren meerdere malen opnieuw uit.
De elf liedjes op de nieuwe plaat 'Coffee and Cake' zijn een verzameling zogenaamde: happy sad songs.
Het is dan ook geheel niet overdreven om veel van het nieuwe materiaal als instant Venray klassiekers te bestempelen! Nerds, dat begint met een ‘Thunderstruck-pastiche’, is samen met Jazz en het langzaam wegstervende Can’t Come In’ songs die je direct gaat mee neuriën. Als er zoiets clichématigs zou zijn als urgentie en innerlijke noodzaak, nou dan spat deze erin groengeel van af. Het album zindert, swingt, schuurt en is monter en melancholiek tegelijk. Koorn, Koning en drummer Jonkers klinken zeer fris en vitaal.
“Jazz has got my sympathy instead of disapproval”, zingt Koorn in het gelijknamige nummer dat zich afspeelt op de begrafenis van Louis Debij, drummer van talloze Nederlandse hits.
Deze zin gaat ontzettende in je hoofd zitten in combinatie met de aanstekelijke melodie en de heerlijke, oh zo herkenbare, Hallo Venray gitaarlijnen. (Jeroen van der Vring)

Door Redactie op

Tracks

Disc 1
1. Jazz
2. World As It Is
3. Audience
4. Can't Come In
5. Nerds
6. At Night
7. Trust
8. Ready
9. Mailbox
10. Matrix
11. Lucky

nieuwsbrief