gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

In 1968 had de 19-jarige Nick Drake alles om voor te leven. Het product van een liefhebbende, creatieve familie en een bevoorrechte achtergrond, hij was niet alleen een knappe en populaire student in Cambridge, maar ook een nieuwe aanwinst voor het hipste platenlabel van het Verenigd Koninkrijk, Island.
Drie jaar later was hij echter - nadat hij drie goed beoordeelde maar weinig verkochte albums had gemaakt - overweldigd door een mysterieuze geestesziekte. Terug in zijn ouderlijk huis op het platteland van Warwickshire sinds 1971, trok hij zich grotendeels terug uit het leven en stierf in duisternis en wanhoop in 1974.
In de decennia daarna is hij het onderwerp geworden van een steeds groeiende fascinatie en speculatie. De gecombineerde verkoop van zijn platen loopt nu in de miljoenen, zijn liedjes zijn vaak te horen op tv en in films, en het is niet overdreven om hem een ​​van de meest bekende en meest geliefde singer-songwriters van zijn generatie te noemen.
Nick Drake: The Authorized Biography zal het enige boek over Nick zijn dat wordt geschreven met de goedkeuring en betrokkenheid van zijn nalatenschap. Gebaseerd op overvloedig origineel onderzoek, nieuwe interviews met familie, goede vrienden, schoolgenoten en muzikale tijdgenoten en medewerkers, evenals zeer persoonlijk archiefmateriaal dat niet beschikbaar was voor eerdere boeken - inclusief de dagboeken van zijn vader, zijn Cambridge-essays en brieven naar huis van school, universiteit en elders - dit boek is het meest uitgebreide en gezaghebbende verslag van het korte en raadselachtige leven van deze geliefde figuur.
Door Redactie op

nieuwsbrief