gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

176 pagina’s, 23 x 31 cm. Hardcover

Petar is een dichter en een dromer die ongewild de agressie opwekt van mensen die hem niet begrijpen en zich irriteren aan zijn zonderlinge gedrag. Als kind had hij al te lijden onder de vergeefse pogingen van de volwassenen om hem in het gareel te houden. Het liefst omringt hij zich met andere buitenstaanders die vaak misbruik maken van zijn gastvrijheid.
Aan zijn diensttijd in het leger heeft hij niet alleen vrienden voor het leven overgehouden, maar ook angstbeelden van oorlog en dictatuur, die hem van tijd tot tijd somber en rusteloos maken. Zijn ontmoeting met Liza, een danseres die dol is op rampenfilms, leidt tot een gelukkig intermezzo waarin ze van de ene plek naar de andere dartelen, maar als de nachtmerries geleidelijk terugkeren, raakt hij steeds meer in zichzelf gekeerd en verliest hij het contact met de buitenwereld. Ook nadat Liza hem heeft verlaten, blijft ze hem echter bijstaan in momenten van crisis – al is het maar in gedachten.
Petar & Liza is een strip van de Kroatische kunstenaar en schrijver Miroslav Sekulic-Struja.
Bedachtzaam en met veel oog voor detail vertelt hij een kleurrijk verhaal waarvan de vervreemdende, surrealistische sfeer en de droge humor herinneren aan Franz Kafka.
Door Redactie op

nieuwsbrief