gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Over KOLBAK
Aan het einde van het boerenpad op weg naar Uithoorn, componeren, spelen en zingen Harold Pflug (zang/gitaar), Ronald van der Vaart (bas/zang) en Martin (drums/zang) wekelijks de nummers van KOLBAK. De band speelt alternatieve rock/indie pop en je kunt horen dat de band wel eens naar R.E.M of Elvis Costello heeft geluisterd. Toch hebben ze een eigen geluid met melodieuze liedjes die altijd wel een subtiele of een brute twist hebben. Intelligent, maar niet bedacht. De energie die ze stoppen in het schrijven van de nummers zie je ook overduidelijk terug tijdens de live optredens van deze band.

Hun meest recente album To The Teeth hebben ze in de Schenk Studio aan het IJ opgenomen. Samen met producer Jan Schenk (Claw Boys Claw, Lucky Fonz III, Moss) hebben ze een hechte sound gesmeed die eerlijk en heerlijk klinkt. Het album is exclusief verkrijgbaar in de winkels van Concerto en Plato en via de webwinkel Platomania. Natuurlijk is het album ook te beluisteren op alle streamingsdiensten. To The Teeth is het derde album van KOLBAK. Eerder brachten de band in eigen beheer Twist And Turns (2019) en Sea (2015) uit.

Over To The Teeth
Op To The Teeth worden uptempo rockers zoals het titelnummer of het springerige Happy Days afgewisseld met ingetogen nummers als Up For Air en Two Is. Daar ergens tussen in bevinden zich wat meer midtempo nummers als de eerste single Off Day, Confusion Against en de verassende cover The Don’t Know; een liedje dat we kennen van Tracy Ullman maar geschreven is door Kirsty MacColl. Het had een plaat op het Excelsior label kunnen zijn, maar zij hebben deze band om één of andere reden laten lopen. To The Teeth is een mini album dat smaakt naar meer.

Tracklist
1. Off Day
2. Happy Days
3. Two Is
4. To The Teeth
5. Confusion Against
6. Up For Air
7. They Don’t Know
Door Redactie op

nieuwsbrief