gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

BIG BO

TRAVELING RIVERSIDE

Label: NATURAL RECORDS
Releasedatum: 20-12-2016
Herkomst: NL
Item-nr: 4435174
EAN: 8719325062168
Levertijd: Levertijd: Onbekend

Recensie

Meervoudig award winnaar Big Bo speelt al meer dan 30 jaar zijn blues met hart en ziel. Met zijn ongepolijste, soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op gitaar, steel dobro, cigarbox-gitaar, mondharmonica en drums. In deze ‘one-man-band’ setting speelt hij naast eigen werk voornamelijk blues-klassiekers uit de jaren ’30, ’40 en ’50 waarbij onversneden en vaak obscure Deltablues de boventoon voert.
Big Bo wint in 2015 de eerste prijs tijdens de prestigieuze Dutch Blues Challenge, de belangrijkste prijs voor Nederlandse Bluesartiesten. In januari 2016 én 2022 vertegenwoordigt hij ons land tijdens de International Blues Challenge in Memphis USA, waar hij beide keren de halve finale haalt.
Eind december 2015 verschijnt de solo-cd Traveling Riverside. In 2016 wordt het album uitgeroepen tot Best Dutch Blues album 2015. Zijn tweede album Preaching the Blues, met muziek uit zijn gelijknamige theatervoorstelling wordt in 2018 uitgeroepen tot Best Dutch Blues album. Ook wordt Big Bo in 2018 genomineerd door de Dutch Blues Foundation in maar liefst vier categorieën en in 2019 ontvangt hij de award voor Best Dutch Blues Act.

Exclusief vinyl
Het vinyl-dubbelalbum Traveling Riverside is vanaf heden na lange tijd weer beschikbaar en exclusief te koop bij alle Concerto/Plato filialen. Dit album kenmerkt zich door het integere en pure karakter ervan en weerspiegelt Big Bo’s tomeloze passie voor de authentieke blues en haar geschiedenis.
In het najaar start Big Bo samen met Marc Stakenburg een theatershow die volledig in het teken staat van Robert Johnson getiteld: Wie is Robert Johnson, niet?Side 1:
Pony Blues
Devil Got My Woman
Stranger Blues
Country Blues

Side 2:
Keep Your Lamp Trimmed and Burning
Catfish Blues
Come On Around to My House
Traveling Riverside Blues

Side 3:
Living With the Blues
Me and the Devil
Pick a Bale of Cotton
Broke Down Engine

Side 4:
Fixin' to Die
You Gotta Move
Grinnin' in Your Face
The Longest Train (vinyl bonus track)
Door Redactie op

nieuwsbrief