gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

WOOLF, VIRGINIA

NAAR DE VUURTOREN

Label: ATHENAEUM
Releasedatum: 13-12-2022
Herkomst: NL
Item-nr: 4438006
EAN: 9789025314712
Levertijd: Levertijd: Onbekend

Recensie

Naar de vuurtoren begint met de beschrijving van een dag uit het leven van de familie Ramsay – vader, moeder en acht kinderen – en hun gasten in hun zomerhuis op het eiland Skye in Schotland. Mevrouw Ramsay vertelt over haar plan om de volgende dag een boottocht te maken naar de vuurtoren op een eiland in de baai. Zal het weer het toelaten?
Hoe kon ze weten dat haar man pas tien jaar later naar de vuurtoren zou varen... In de tussentijd heeft de Grote Oorlog veel schade aangericht. Het huis is in verval geraakt. Verdriet en verlies hebben veel van de gasten getroffen. Ieder probeert op zijn of haar manier in het gerede te komen met wat er gebeurd is, met het verglijden van de tijd, met de nieuwe werkelijkheid. De reis zal uiteindelijk leiden tot zelfinzicht en zelfvervulling. De vuurtoren blijkt een baken in een veranderde wereld.
Naar de vuurtoren is het meest autobiografische, verrassende en vernieuwende boek van Virginia Woolf en bevat alle elementen (van filosofie tot stream of consciousness) die haar latere werk zouden kenmerken. Een impressionistisch, veelomvattend en zeer rijk boek.
Door Redactie op

nieuwsbrief