gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

First Two Pages of Frankenstein’ wordt ondersteund door suggestieve melodieën en een boeiend tekstueel verhaal en luidt een nieuw hoofdstuk in de geliefde discografie van de band in. Het 11 nummers tellende album is geproduceerd door The National in de Long Pond Studios in upstate New York en bevat samenwerkingen met Taylor Swift, Phoebe Bridgers en Sufjan Stevens.
Na twee albums en een aantal drukke jaren van toeren, was ‘First Two Pages of Frankenstein’ aanvankelijk vastgelopen terwijl leadzanger Matt Berninger navigeerde door "een zeer donkere plek waar ik helemaal geen teksten of melodieën kon bedenken... Hoewel we altijd angstig waren wanneer we aan een plaat werkten, was dit de eerste keer dat het voelde alsof de dingen echt tot een einde kwamen." In plaats daarvan is The National "erin geslaagd om weer bij elkaar te komen en alles vanuit een andere invalshoek te benaderen, en daardoor zijn we aangekomen bij wat voelt als een nieuw tijdperk voor de band," aldus gitarist/pianist Bryce Dessner, wiens bandgenoten ook zijn broer Aaron (gitaar/piano/bas) en de broers Scott Devendorf (bas, gitaar) en Bryan Devendorf (drums) zijn.
‘First Two Pages of Frankenstein’ kanaliseert de hernieuwde chemie van de groep in een oeuvre dat een prachtig evenwicht biedt tussen elegante muzikaliteit en de meer eigenzinnige impulsen van The National. Tracks als "Grease in Your Hair" en "Ice Machines" werden in 2022 getest voordat ze werden opgenomen, zodat de band het materiaal in real time kon aanscherpen. Een ander nummer, "Weird Goodbyes" met Bon Iver's Justin Vernon, werd afgelopen augustus uitgebracht als een op zichzelf staand nummer.

Door Redactie op

Tracks

Disc 1
1. Once Upon A Poolside (Feat. Sufjan Stevens)
2. Eucalyptus
3. New Order T-Shirt
4. This Isn't Helping (Feat. Phoebe Bridgers)
5. Tropic Morning News
6. Alien
7. The Alcott (Feat. Taylor Swift)
8. Grease In Your Hair
9. Ice Machines
10. Your Mind Is Not Your Friend (Feat. Phoebe Bridgers)
11. Send For Me

nieuwsbrief