gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

‘Meer dan ooit is het tijd om mijn eigen verhaal te vertellen.’ Berenice van Leer wil met haar debuutalbum een andere kant van haarzelf laten zien. Veel mensen kennen haar als frontvrouw van elektrofunkband Kraak & Smaak. Berenice is ook actief bij Wicked Jazz Sound. Ze groeide op in een muzikale familie als dochter van Thijs van Leer (Focus) en staat al op jonge leeftijd op talloze vooraanstaande podia in binnen- en buitenland. Tussen het touren door verzamelde ze altijd eigen ideeën voor liedjes. Deze hebben nu een plek gevonden op haar debuutalbum From Silence. Ze zingt over gemis, rouw en liefde op een open en eerlijke manier met haar karakteristieke stemgeluid met een donker rauw randje. De openingssong Turn The World Around is uptempo, maar de meeste tracks zoals de single Close To Me zetten eerder aan tot mijmeren en dromen, dan dansen. Moon Song is verrassend met arrangementen die beelden oproepen van sfeervolle avonden in maanlicht.

Berenice over "From Silence"
“Met dit allereerste soloalbum luid ik een nieuw tijdperk in voor mezelf, een nieuwe fase, met acceptatie van alles dat is. Vandaar ook het witte doek in het artwork van mijn album. Ik ben een ambivert persoon: outgoing en introvert tegelijk. Dit album is ontstaan uit stilte. Ik ben gaan luisteren naar die grote, oorverdovende stilte en ik vond veel antwoorden. Het mooie dat ik heb ontdekt in mijn schrijfproces is dan ook dat als je stil bent, en echt even niets doet en niets zegt, er ruimte ontstaat; en vanuit daar bieden zich weer andere openingen en invalshoeken aan. Met vlagen was dit een heftig proces, met alle mooie en minder mooie dingen uit het verleden die boven kwamen en de moed die ik soms moest verzamelen om tot dit persoonlijke werk te komen. Maar het was het helemaal waard. De ideeeën voor liedjes die ik in al die jaren had opgeschreven konden juist in die stilte samenkomen tot dit album. Eindelijk, en dan ook nog op vinyl, een heel langgekoesterde wens die is uitgekomen.

Door Rosanne de Boer op

nieuwsbrief