gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

• Nieuwe, uitgebreide editie van het album uit 1969, inclusief de 19 minuten durende cover van The Byrds' Eight Miles High

• Voor het eerst geremasterd van de oorspronkelijke eerste generatie Olympic Studios master tapes

• Inclusief DVD met gerestaureerde 1969 televisiefilm

• Inclusief 3 bonus tracks, inclusief Another 45 Miles

• Inclusief 32 pagina's tellend boekje, met een verhaal over het ontstaan van het album, memorabilia en fotomateriaal

Twee jaar nadat de absolute klassieker Moontan als eerste Earringplaat en Live als tweede een deluxe behandeling kreeg, is het nu tijd voor deel 3 in de serie. Eight Miles High is het album waarop de Haagse trots in '69 het beatgeluid uit de begindagen definitief inruilde voor de heavy rock. Met een nieuwe drummer. Sieb Warner nam de stokjes over van Jaap Eggermont. Tijdelijk bleek al snel, want in '70 maakte Cesar Zuiderwijk de klassieke lineup compleet. Kant 1 van de plaat wordt gedomineerd door logge grooves en gierende solo's van George Kooymans in nummers die niet tot de bekendste van de canon behoren, want het album herbergt geen singles. Kant 2 wordt volledig gevuld door het langgerekte titelnummer, een zwaar psychedelische cover van het bekende Byrdsnummer, waarmee de band vooral ook live furore maakte. Deze deluxe-editie is aangevuld met a- en b-kant van de grootste singlehit uit hetzelfde jaar (de kraker Another 45 Miles en I Can’t Get A Hold On Her), en een korte edit van de titeltrack. Allerleukste toevoeging is de gerestaureerde film die tijdens een bezoek aan Engeland werd gemaakt door Mat van Hensbergen en destijds ook op tv was te zien.

De lp-versie van Eight Miles High (remastered) is op 8 april 2022 uitgebracht door Music On Vinyl, in een oplage van 2000 exemplaren op rood vinyl (laatste voorraad aanwezig).

Deze CD+DVD van Eight Miles High is de derde in de serie van remastered & expanded albums van Golden Earring, onder toezicht van Red Bullet catalogus en bandarchivaris Wouter Bessels.


TRACKLISTING CD: Original album version remastered plus bonus tracks

1. Landing 4.30
2. Song Of A Devil's Servant 6.02
3. One Huge Road 3.05
4. Everyday's Torture 5.19
5. Eight Miles High 18.53

BONUS TRACKS:

6. Another 45 Miles 4.49

7. I Can't Get A Hold On Her 6.16

8. Eight Miles High (mono single version) 2.22

DVD: Eight Miles High documentary 1. Eight Miles High - directed by Mat van Hensbergen 64.18
Door Marco van Ravenhorst op

Tracks

Disc 1
1. Landing
2. Song Of A Devil's Servant
3. One Huge Road
4. Everyday's Torture
5. Eight Miles High
6. Another 45 Miles (Bonustrack)
7. I Can't Get A Hold On Her (Bonustrack)
8. Eight Miles High (Mono Single Version)
Disc 2
1. Eight Miles High Documentary (64:18)
2. First Broadcasted By Vara Television On 14-11-1969

nieuwsbrief