gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Eenieder die Kassa Overall op het podium heeft zien staan van North Sea Jazz in 2022 samen Gary Bartz en Croker weet dat een nieuw album van Overall na zijn bijdrage aan Love Quantum van muziekvriend Theo Croker een moment is om met meer dan gemiddeld enthousiasme naar uit te kijken. Zijn tweede album I Think I Am Good uit 2020 was een album waar de loftrompet al niet meer toereikend genoeg voor was. Kassa Overall is drummer (les gehad van Elvin Jones) maar vooral een songschrijver die bestaande genres en conventies graag opschud. Hij schakelt net zo gemakkelijk over van hiphop naar jazz en vice versa. In de Rolodex van deze zeer geliefde muzikant staan veel muzikanten. Dit is vooral handig als je een album wilt maken waarmee je je grote liefde voor jazz en alle daaraan verwante stijlen, wilt bundelen om iets nieuws en unieks te maken.
Zowel jazz pianist Vijay Iyer (The Score was made), Danny Brown (Clock Ticking), Laura Mvula als het experimentele hiphopcollectief Shabazz Palaces leveren bijdragen. Op het nieuwe album Animals komt alles voorbij en voel je als een kind in een muzikale zweefmolen. Het gehele jazzspectrum en alle afgeleiden stromingen stromen door Kassa Overalls aderen. Hij is een van de belangrijkste jazz muzikanten van dit moment, een boegbeeld van de nu-jazzgeneratie. Zijn vader hield van Ornette Coleman en zijn moeder van Bob Dylan daarnaast is hij beïnvloed als drummer door experimenteerdrang en avant-garde, het geluid van de Big Apple en post-bop. Hoogtepunten op dit album ten over: Still You Ain’t Find Me, Going Up, Clock Ticking en het razend spannende The Score Was Made . Om met Kassa Overall’s eigen woorden te eindigen…Go Get Ice Cream And Listen to Jazz! (Jeroen van der Vring)
Door Redactie op

Tracks

Disc 1
1. No Camera
2. Anxious Anthony (Feat. Anthony Ware)
3. Ready To Ball
4. Clock Ticking (Feat. Danny Brown & Wiki)
5. Still Ain't Find Me (Feat. Tomoki Sanders, Bendji Allonce, M
6. Make My Way Back Home (Feat. Nick Hakim & Theo Croker)
7. The Lava Is Calm (Feat. Theo Croker)
8. No It Ain't (Feat. Andrae Murchison)
9. So Happy (Feat. Laura Mvula & Francis And The Lights)
10. It's Animals
11. Maybe We Can Stay (Feat. J. Hoard)
12. The Score Was Made (Feat. Vijay Iyer)
13. Going Up (Feat. Lil B, Shabazz Palaces & Francis And The Lig

nieuwsbrief