gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

WALL, COLTER

LITTLE SONGS

Label: LA HONDA RECORDS
Releasedatum: 14-07-2023
Herkomst: NL
Item-nr: 4556721
EAN: 0196588103810
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

Recensie

Wanneer je ogen dicht doet en luistert naar het nieuw album van Colter Wall voelt het soms net alsof je een muntje in de gleuf van een oude jukebox laat vallen. Het verleden komt tot leven en je ruikt de opengewerkte houtnerf van de veranda waar je, in gedachten wegdromend, naar de tien prachtige liedjes van Little Songs zit te luisteren. Zelf omschrijft de pas 28-jarige Canadees zijn muziek als een blend van blues, folk en Americana.
Zijn diepe bariton en verhalende voordracht nemen ook op zijn meest recente nieuwe album Little Songs de luisteraar weer mee naar de grote uitgestrekte vlaktes van zijn geboortestreek, gesitueerd langs de Trans Canada Highway. Of zoals Wall het zelf verwoord: “You got to fill the big empty/With little songs.” Sinds zijn debuutalbum in 2017 is zijn ster nog steeds rijzend. Colter Wall wordt bestempeld als de grote belofte in roots en country gelederen. Door collega muzikanten als Lucinda Williams en Steve Earle wordt Wall zeer gewaardeerd. Deze bewieroking laat zich makkelijk verklaren. De Canadees heeft voor zijn leeftijd een zeer mature stem en een geluid dat rauw, warm en vertrouwd tegelijk is. Rolling Stone magazine noemde hem al een van de country artiesten die je móet kennen en refereerde daarbij meteen aan grote namen als Hank Williams, Johnny Cash en Townes van Zandt. Colter Wall is een man die liever op het land werkt en allerlei cowboy-taken vervuld dan dat hij zicht tegoed doet aan het backstage leven en ander zaken die bij zijn status zouden passen. Met twee gelaarsde benen in het zand houdt hij een traditie in ere door het spelen van composities van de grote uit het verleden. Aan de ander kant levert hij een zeer grote bijdrage aan de countrycanon door songs toe te voegen die gebaseerd op zijn eigen persoonlijke ervaringen. (Jeroen van der Vring)
Door Redactie op

Tracks

Disc 1
1. Prairie Evening/sagebrush Waltz
2. Standing Here
3. Corralling The Blues
4. The Coyote & The Cowboy
5. Honky Tonk Nighthawk
6. For A Long While
7. Cow/calf Blue Yodel
8. Little Songs
9. Evangelina
10. The Last Loving Words

nieuwsbrief