gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Goddank loopt er nog altijd iemand als John 'Rotten' Lydon in de wandelgangen van het popgebouw rond. De welbespraakte gifkikker was met de legendarische Sex Pistols verantwoordelijk voor een van de grootste explosies in genoemd pand (Never Mind the Bollocks; zet 'm vandaag nog op!) en liet ons eind jaren zeventig kennismaken met Public Image Ltd, zo mogelijk 's werelds eerste postrockband (met als absoluut hoogtepunt het album Metal Box/Second Edition). In het circa 25-jarige bestaan van die band (1978–1992, 2009–heden) verschijnt nu End of the World. De eerste plaat sinds acht jaar (in 2015 verscheen What the World Needs Now) is opgedragen aan Lydons vrouw Nora Forster, die op 6 april stierf na een lange strijd tegen de ziekte van Alzheimer. Mooi verhaal, in de zin dat Lydon en muziekpromotor Forster elkaar in 1975 (!) ontmoetten in de kledingwinkel Sex van Vivienne Westwood en Malcolm McLaren, om elkaar drie jaar later het ja-woord te geven.

Hoe dan ook, Lydon doet ook op het bij vlagen stevige End of the World (de gelijknamige track zou niet misstaan op een hardrockalbum) wat hij als geen ander kan; op strakke ritmes met snerpende vocalen bijtende commentaren leveren op wat hij ziet en hoort. En dat pakt weer even heerlijk uit, ook dankzij de uitstekende band om hem heen, bestaande uit Bruce Smith, Lu Edmonds en Scott Firth. Dat the end of Lydon voorlopig niet nabij is.
Door Cees Visser op

Tracks

Disc 1
1. Penge
2. End Of The World
3. Car Chase
4. Being Stupid Again
5. Walls
Disc 2
1. Pretty Awful
2. Strange
3. Down On The Clown
4. Dirty Murky Delight
5. The Do That
6. L F C F
7. North West Passage
8. Hawaii.

nieuwsbrief